Κίναρος: Εντοπίστηκε σώα η κυρά Ρηνιώ η μοναδική κάτοικος του νησιού

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΚΙΝΑΡΟΣ

Τέλος στην αγωνία για την τύχη της «κυράς της Κινάρου», της κυρά Ρηνιώς δόθηκε μετά την αποστολή ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου την εντόπισε και είναι καλά στην υγεία της αλλά έχουν βλάβη τόσο το τηλεφωνικό όσο και το σύστημα φωτοβολταϊκών και η γεννήτρια με την οποία ηλεκτροδοτείται το σπίτι της, οπότε και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν.

Την κυρά Ρηνιώ αναζητούσαν εδώ και τρεις ημέρες τα παιδιά της τα οποία είχαν να επικοινωνήσουν μαζί της από τη Δευτέρα το βράδυ. Οπότε και μόλις ήταν εφικτό λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, στις 15:49 απογειώθηκε από τη Ρόδο Super Puma με διασώστη και γιατρό οι οποίοι και εντόπισαν την κυρά Ρηνιώ η οποία είναι καλά στην υγεία της και έχει τρόφιμα για μια-δυο ημέρες.

Το μεγαλείο όμως αυτής της γυναίκας είναι ότι ενώ με τις αντίξοες αυτές συνθήκες ρωτήθηκε από το πλήρωμα αν θέλει να φύγει, δήλωσε ότι αρνείται να εγκαταλείψει το νησί της και να φύγει!

Να σημειωθεί ότι μόλις το επιτρέψει ο καιρός ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αυτή τη φορά, θα φύγει από το Κοτρώνι Μαραθώνα με τεχνικό προσωπικό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στο νησί.

Την κυρά Ρηνιώ είχε επισκεφθεί στην Κίναρο μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ