Τουρκικές υπερπτήσεις; Να κλείσουμε το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη , πτυχιούχου Παντείου, κάτοχου μεταπτυχιακού τίτλου  στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις *

 

Τουρκικά πολεμικά πέταξαν μόλις 2.5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Είναι προφανές ότι οι  Τούρκοι έχουν αφηνιάσει τον τελευταίο καιρό και η προκλητικότητά τους έχει κορυφωθεί. Νομίζω πως επιδιώκουν ένα θερμό επεισόδιο είτε για να μας οδηγήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε  για να δημιουργήσουν τετελεσμένα, βλέπε Ιμια.

Σ’ αυτό το παιχνίδι νεύρων και υπομονής η Ελλάδα απαντάει με   αναχαιτίσεις, ….. αυστηρές ανακοινώσεις και διπλωματικές διαμαρτυρίες.

Οι αναχαιτήσεις έχουν βαρύ κόστος με την απώλεια των  Γενναίων της Αεροπορίας μας που θυσιάζουν τους εαυτούς τους για την Πατρίδα.

Οι… αυστηρές ανακοινώσεις, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι… διπλωματικές διαμαρτυρίες οι οποίες μας αποφέρουν μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για παρηγοριά. Άρα, είτε αντιδράμε με κάποιο πιο δυναμικό τρόπο ή συνεχίζουμε να παραμένουμε μια χώρα ανίκανη να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

Ξέρω, πολλοί θα ήθελα να καταρρίψουμε κανένα τουρκικό πολεμικό (όπως κατέρριψαν οι Τούρκοι ένα ρωσικό Μίγκ όταν μπήκε στον εναέριο χώρο τους). Θεωρώ ότι αυτή είναι η έσχατη λύση και δεν ξέρω αν η κοινωνία μας είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Όμως, πριν φτάσουμε εκεί γιατί δεν δοκιμάζουμε κάτι πιο αποτελεσματικό ως απάντηση:

Θα πρότεινα, για παράδειγμα, να κλείσουμε αυτή τη σφηκοφωλιά της τουρκικής προπαγάνδας, το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Με ένα σαφές μήνυμα: Όσο  συνεχίζονται οι υπερπτήσεις, το Προξενείο θα παραμείνει κλειστό. Τελεία και παύλα!

Ξέρω, η Τουρκία ως απάντηση θα μπορούσε να κλείσει το Ελληνικό Προξενείο στην Πόλη ή την Αδριανούπολη ή τη Σμύρνη. Όμως, όποίο και να κλείσει, δεν έχει το ίδιο βάρος και τον ίδιο ρόλο με το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.

Το Προξενείο στην Κομοτηνή ασκεί πολιτική, υπονομεύει τη Θράκη, δουλεύει εναντίον της χώρας μας. Το κλείσιμό του, θα πονέσει την Τουρκία και θα την πονέσει πολύ.

Ιδού, λοιπόν, η … Ρόδος (έχουμε και στη Ρόδο Τουρκικό Προξενείο), ιδού και το πήδημα.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


 

*Ανάρτηση στο facebook

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πόλυ σοστα το αναφερετε πρεπει να λαβουμαι τα μέτρα κ εμοις ως Έλληνες αρκετά πια σκύβουμε το κεφάλι μας στους Τουρκαλαδες κ λέμε σφαξεμε πάσα μου μαγισσών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ