Κομάντος Ελλάδας και Αιγύπτου στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία με συνεκπαίδευση στη Νέα Πέραμο – ΦΩΤΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Συνεκπαίδευση Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακών καταδύσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον, διαδικασίες εξόδου στην ακτή καθώς και Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (ΒΜΤΑ) ημέρα και νύχτα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αμφίβια άσκηση μικρής κλίμακας.

Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω δραστηριότητες στην Ελλάδα, Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των τριών Κλάδων, εκπαιδεύτηκε στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν οι Αιγυπτιακές Ειδικές Δυνάμεις, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις, οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών για το τρέχον έτος, έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Συντονίσθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάστηκαν από τη ΔΔΕΕ αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Επιπρόσθετα κατέδειξαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών που επιβεβαιώνεται μέσα από πυκνές κοινές δραστηριότητες και συνεκπαιδεύσεις, οι οποίες συμβάλουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά όλα αυτά,το σημαντικό όμως θα είναι μια στρατηγική αμυντική συμφωνία κατά της Τουρκίας,που απειλεί όλα τα κράτη της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ