Κουβέλης: Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ως χώρα έτοιμοι.

Στην γραμμή Καμμένου φαίνεται πως εντάσσεται αργά αλλά σταθερά και ο Φώτης Κουβέλης ανεβάζοντας κατά ένα κλικ τους τόνους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σήμερα Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, ενόψει της εορτής του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ακολούθως τη Φρεγάτα Φυλακής Σκοπούντος ΛΗΜΝΟΣ και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό. Στην 135 ΣΜ τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και στη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΟΥΒΕΛΗΣ 135

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωση του από τον την 135 Σμηναρχία Μάχης ανέφερε:

«Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό της Αεροπορίας, είμαστε εδώ μαζί με τους πιλότους μας, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι και με σχέση εμπιστοσύνης στη γενναιότητα, στην αυτοθυσία τους και στην ετοιμότητά τους.

Ήρθαμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά και να τονίσουμε από τη θέση αυτή, από τη Σκύρο, ότι η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική. Μια χώρα που θέλει να προάγει την ειρήνη και την καλή συνεργασία όχι μόνο με τη γειτονιά μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν διεκδικούμε τίποτα που δεν μας ανήκει. Έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα από τις Διεθνείς Συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ως χώρα έτοιμοι, με αυτό το σημαντικό έμψυχο υλικό, να αποτρέψουμε τον οποιονδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Την ειρήνη υπηρετούμε και δεν εντάσσεται η πολιτική της χώρας μας σε καμία κλιμάκωση των εντάσεων που επιδιώκει η γειτονική χώρα».ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ανέφερε:

«Οι προσπάθειές μας είναι από την πρώτη στιγμή γνωστές. Διεκδικούμε την άμεση επιστροφή των στρατιωτικών μας στελεχών στην Ελλάδα. Είναι παράνομη η κράτησή τους και μάλιστα μια κράτηση η οποία ξεπερνάει πια τον μήνα. Σήμερα βρισκόμαστε στην 33η ημέρα κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι δραστηριότητες και οι ενέργειες της χώρας μας, σε πολλαπλά επίπεδα, συνεχίζονται και ασκούμε πίεση προκειμένου να επιστρέψουν τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας, όσο γίνεται γρηγορότερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το χρόνο επιστροφής τους, εκείνο όμως, το οποίο επισημαίνω, είναι ότι συστηματικά, επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε τις πιέσεις μας στα πολλαπλά επίπεδα και φιλοδοξούμε για την επιστροφή τους. Άλλωστε, ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο, που στο πρόσφατο, όσο και στο πιο μακρινό παρελθόν λυνόταν με μια απευθείας συνεννόηση, η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση και μετέτρεψε αυτή την απλή υπόθεση, του απλού επίσης διασυνοριακού περιστατικού, σε μέγεθος και στοιχείο της έντασης που θέλει να κλιμακώνει».

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την αυτοθυσία σας, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η ελληνική κοινωνία είναι ήσυχη και ταυτόχρονα περήφανη για αυτά που προσφέρετε στην πατρίδα.

Η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική. Είναι μια χώρα η οποία θέλει να προάγει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια χώρα σταθερότητας και διεκδικεί τη συνεργασία με τις γειτονικές και ευρύτερα τις άλλες χώρας της περιοχής. Οφείλω να επαναλάβω, δεν διεκδικούμε τίποτε που δεν μας ανήκει. Αυτό, όμως, που μας ανήκει ως χώρα, που είναι κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, το υπερασπιζόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή, διότι πέρα από το ότι είμαστε μια χώρα  της ειρήνης, ταυτόχρονα είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Γνωρίζω και γνωρίζετε ότι η σημερινή μας συνάντηση συμπίπτει με την πέραν του ενός μηνός κράτηση δύο συναδέλφων σας, δύο στρατιωτικών στελεχών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Πρόκειται για ένα διασυνοριακό περιστατικό, δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες οι οποίες σας είναι γνωστές, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την πρώτη στιγμή με μια απευθείας συνεννόηση, όπως από τη μεριά μας υπήρχε η σχετική πρωτοβουλία και στο πρόσφατο και στο πιο μακρινό παρελθόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονταν όντως με μια συνεννόηση των δύο πλευρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ