ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Η κυβέρνηση γκρέμισε άλλη μια δέσμευση

Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί έκανε τις ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 στους Αρχηγούς με τρόπο που την βρίσκει…αντίθετη;

Ο τρόπος που η κυβέρνηση άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες τους 3 από τους τέσσερις Αρχηγούς (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) στις σημερινές κρίσεις θυμίζει τις κρίσεις από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2011. Φυσικά δεν άλλαξε Αρχηγούς μόνο το ΠΑΣΟΚ. Αλλαγές είχαμε και επι των ημερών των άλλων κυβερνήσεων που ακολούθησαν.

Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή όμως μοιάζει να είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις του για το πώς πρέπει να γίνονται οι αλλαγές στο Στράτευμα.

Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα :«πρότασή μας, για τις τελικές αποφάσεις να απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και διατυπώνουμε ευθέως την ανησυχία μας εξ αιτίας διάχυτων πληροφοριών και φημών για ιδιοτελείς επιδιώξεις αδιαφανών κομματικών και άλλων μηχανισμών».

boylh syriza

Το τι ακριβώς εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε ξεκάθαρο ο Θοδωρής Δρίτσας που υπογράμμιζε πως χρειάζεται στις κρίσεις διακοινοβουλευτικός έλεγχος στις κρίσεις και αξιολόγηση που θα βασίζεται στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα κάθε υποψηφίου.

syriza dritsas
Προφανώς αυτός ο διακοινοβουλευτικός έλεγχος δεν υπήρξε, η συναίνεση και πάλι δεν επιδιώχθηκε και φυσικά δεν υπήρξε ούτε αυτή την φορά ενημέρωση έστω των πολιτικών κομμάτων.
Όπως δηλαδή γινόταν πάντα.
Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση νιώθει πως πρέπει να εξηγήσει έστω αυτή της την μετάλλαξη;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ