Κρίσεις 2020: Για στοχευμένες εκκαθαρίσεις Αξιωματικών του ΣΞ και της ΠΑ μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΙ

Για αναξιοκρατικές κρίσεις με αποστρατεία συγκεκριμένων Αξιωματικών του ΣΞ και της ΠΑ κάνει λόγο σε δήλωσή του ο  Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Εύλογη ανησυχία γεννούν ορισμένες εκ των αποφάσεων με τις οποίες κρίθηκαν και αποστρατεύθηκαν επιτελείς Αξιωματικοί ειδικά του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Άξιοι και κατά γενική ομολογία αναγνωρισμένης προσφοράς και επάρκειας Αξιωματικοί, αποστρατεύθηκαν και ορισμένες εξ αυτών των αποφάσεων αποστρατείας, φαίνεται να έχουν χαρακτήρα στοχευμένων εκκαθαρίσεων, με διαφορετικά μεν αλλά σαφώς όχι υπηρεσιακά – αξιοκρατικά κριτήρια.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, κρισιμότητα την οποία ουδείς δικαιούται να παραβλέπει.

Από θέση αρχής δεν επιθυμούμε και δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν προκειμένω όμως, αισθανόμαστε κατ΄ εξαίρεση υποχρεωμένοι, να μην σιωπήσουμε. Γιατί οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, κάτι που δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι και δεν το κάνουν πάντα και όταν πρέπει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ