Κρίσεις 2020: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η συνέχεια τη …Σαρακοστή

ΚΡΙΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου αποφάσισε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που όλοι περίμεναν εδώ και καιρό από την νέα κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ήταν σχεδόν κοινό μυστικό, ότι θα αλλάξουν σίγουρα – εκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ που είχε ολοκληρώσει τη θητεία του με δύο συν ένα χρόνια – τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όσο και ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Παρά τα όσα γράφονταν όλο αυτό το διάστημα για διαφωνίες μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και «ποιος κάνει τελικά κουμάντο» αυτό που άφησαν αυτές οι κρίσεις είναι ότι οι αλλαγές είχαν την υπογραφή του πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ότι ήταν αποφασισμένες από καιρό. Όλα τα υπόλοιπα ήταν στην σφαίρα των γνωστών δημοσιογραφικών κουτσομπολιών, φαντασιώσεων αλλά και …«προτιμήσεων». Άλλωστε ακόμα και τα σχόλια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον χαμηλής έντασης και περισσότερο για να καταγραφεί η αντίδραση του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν θα σταθούμε στους λόγους, γιατί θεωρούμε ότι λίγη σημασία έχουν πια. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει για δικούς της λόγους να τις κάνει και το μόνο που περίμενε ήταν ο κατάλληλος χρόνος. Χαρακτηριστικό είναι, ότι προφανώς δεν υπήρχε καμία διαφωνία μεταξύ τους για τα πρόσωπα, αφού μια ημέρα όπως η Παρασκευή με βαρύ πρόγραμμα και σημαντικό επισκέπτη στην Αθήνα – τον Στρατάρχη Χαφτάρ – το ΚΥΣΕΑ ολοκληρώθηκε μέσα σε μία μόλις ώρα. Οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί μέρες πριν και μάλιστα ομόφωνα σύμφωνα με πληροφορίες και χωρίς καμία απολύτως προστριβή.

Όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το πρώτο μέρος των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις που με τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΓΕ ολοκληρώθηκαν σύντομα, και προκειμένου να μην δημιουργηθεί περισσότερη αναταραχή στο στράτευμα οι θέσεις που έμειναν κενές θα καλυφθούν με προσωρινή αναπλήρωση από ανώτατους αξιωματικούς που θα ασκούν διπλά καθήκοντα.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν με αναπλήρωση είναι: Του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Διοικητή του Δ’ ΣΣ και του ΓΕΠΣ.

Ωστόσο οι υπόλοιπες αλλαγές θα γίνουν στις αρχές του Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, και όπως μαθαίνουμε, δεν θα είναι καθόλου …νηστίσιμες, μάλλον το αντίθετο.

Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ευχηθούμε στους νέους Αρχηγούς και άξιους Αξιωματικούς (όπως φυσικά και οι προηγούμενοι που αποστρατεύτηκαν) καλή δύναμη και «σιδεροκέφαλοι», καθώς αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για τη χώρα μας, καθώς οι «γείτονες» δεν κρύβουν τις κακές διαθέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ