Ξεκίνησαν τα F-16 Block 50 της Π.Α. για το ΝΑΤΟ

Μία τετράδα F-16 Block 50 θα στείλει η Πολεμική Αεροπορία στo TLP του ΝΑΤΟ και το στοίχημα είναι να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με την συμμετοχή της.

Μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, η 341 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, πρόκειται να συμμετάσχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, έφυγαν από την 111ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 (τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία) και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Η Πολεμική Αεροπορία είναι συνηθισμένη να κερδίζει θετικές εντυπώσεις σε κάθε διεθνή διάκριση και σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση στον θεσμό αυτό του ΝΑΤΟ που δεν αποτελεί οργανική του δομή αλλά συνδέεται με την συμμαχία με συμφωνία με το αρχηγείο του Ραμσταϊν.

Το δυστύχημα του Albacete

Για την ιστορία θυμίζεται πως στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, την 26η Ιανουαρίου 2015 δυο ιπτάμενοι της 341 Μοίρας βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την συμμετοχή τους σε εκπαίδευση.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε, από την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία, τελετή αναγνώρισης και παρασημοφόρησης του προσωπικού που συνέδραμε στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του αεροπορικού δυστυχήματος της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Albacete.

Στο πλαίσιο της τελετής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στα θύματα του δυστυχήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ