Ξυδάκης: Οι ψαράδες κάνουν πιο επικίνδυνη δουλειά απο την αστυνομία

Είναι το επάγγελμα του αστυνομικού επικίνδυνο; Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης το αμφισβητεί και παρουσιάζει στοιχεία για τους ψαράδες και τους ξυλοκόπους.

Φωτιά βάζουν οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη του ΣΥΡΙΖΑ για την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος παραμονές μάλιστα της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας για οικονομικά ζητήματα στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ομιλία του σε ημερίδα για την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος οτι το ποσοστό θνησιμότητας των αστυνομικών δεν είναι μεγαλύτερο απο άλλα επαγγέλματα και υποστήριξε πως στις πρώτες θέσεις είναι οι αλιείς, οι ξυλοκόποι και οι πιλότοι.

Αυτή η δήλωση έχει προκαλέσει την οργή αστυνομικών αλλά και συγγενών αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους σε αστυνομικές επιχειρήσεις και οι οποίοι ζητούν την ανασκευή των δηλώσεων.

Η ΠΟΑΣΥ στα συμπεράσματα της ημερίδας της υποστηρίζει πάντως πως η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σεβαστούν τον αστυνομικό θεσμό, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις, όταν μάλιστα σε κανένα μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι πρέπει να αγνοούνται, αλλά αντιθέτως σημειώνεται ότι επιβάλλεται η εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων.

«Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας επομένως να θεσμοθετήσει τώρα, την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του αστυνομικού και όχι να παραπέμπει το δίκαιο και ώριμο από καιρό αίτημά μας σε μελλοντικό χρόνο», λένε οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι από την ενοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984 έως σήμερα, έχουν τραυματισθεί θανάσιμα, εν ώρα υπηρεσίας, 129 αστυνομικοί, εξαιτίας τρομοκρατικών ενεργειών, συμπλοκών, τροχαίων και άλλων δυστυχημάτων.

Ανάμεσα στα αιτήματα των αστυνομικών για τα οποία θα κάνουν συγκέντρωση στις 22 Φεβρουαρίου είναι και η καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης στους αστυνομικούς που είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση ή άγαμοι με τέκνα, το οποίο δυστυχώς,οπως λένε παρά την πλούσια νομολογία δύο μάλιστα ανωτάτων Δικαστηρίων (Συμβουλίου Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου), και παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς τη Διοίκηση (βλ. μεταξύ άλλων υπ’αριθμ.πρωτ.500/3/49/26-2-2015 έγγραφο της ΠΟΑΣΥ προς τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), και παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, εξακολουθεί να μη χορηγείται σε όλους όσους το δικαιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ