ΚΒΙΕΣ: Πώς αποφύγαμε κρούσματα δηλητηρίασης του στρατού

Στην Τουρκία μπορεί οι δηλητηριάσεις στο στρατό να είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα όμως έχουμε τo ΚΒΙΕΣ (Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού).
 
 
Μεγάλη ποσότητα από κοτόπουλα με το μικρόβιο της σαλμονέλας εντόπισε το ΚΒΙΕΣ (Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού).
Ευτυχώς σταθήκαμε πιο τυχεροί από τους γείτονες Τούρκους και αποφύγαμε φαινόμενα δηλητηρίασης τα οποία θερίζουν το τελευταίο διάστημα χιλιάδες στρατιώτες.
Τα κοτόπουλα προορίζονταν για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιώτης που τα είχε προμηθεύσει ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα και τα κοτόπουλα αποσύρθηκαν εγκαίρως.
Σημειώνεται ότι  το ΚΒΙΕΣ εδρεύει στο Στρατόπεδο «Κουτσούκου», εντός του κτιρίου του 414 ΣΝΕΝ.
Η αποστολή του είναι ο υγειονομικός και τεχνολογικός – ποιοτικός έλεγχος των κάθε είδους τροφίμων που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας μέχρι την κατανάλωση, καθώς και του νερού.

Ο έλεγχος του περιβάλλοντος σε σχέση με ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές ρυπάνσεις συμπεριλαμβανομένων και των ασύμμετρων απειλών, σε συνεργασία με στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς κατά περίπτωση.
Το ΚΒΙΕΣ διαθέτει εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου, τα οποία εδρεύουν στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής).


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ