Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας γίνεται ασπίδα για την Κύπρο!

Κύπρος: Από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) πήρε την απάντηση της η Άγκυρα στις συνεχείς προκλήσεις της απέναντι στην Κύπρο.

 

Το μήνυμα πως οι «φτερούγες» της Ελλάδας είναι αρκετά μεγάλες για να προστατέψουν την Κύπρο στέλνει στην Άγκυρα η επίσκεψη στο ΑΤΑ του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Δημήτριου Συλλούρη και του Γενικού Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Αντώνιου Μανδρίτη.

Τους δυο αξιωματούχους υποδέχτηκε ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης,  στο πλαίσιο εθιμοτυπικής άλλα και άκρως συμβολικής επίσκεψης.

 

ΑΤΑ Κύπριοι
 

Αποστολή του ΑΤΑ

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είναι Μείζων Επιχειρησιακός Σχηματισμός (ΜΕΣ), με αποστολή την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της αεράμυνας της Χώρας, την απόκτηση και διατήρηση του απαιτούμενου βαθμού αεροπορικού ελέγχου στην περιοχή επιχειρήσεων, την εξασφάλιση δυνατότητας επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και την υποστήριξη των άλλων Κλάδων των ΕΔ στην προσπάθειά τους για την εξασφάλιση των εθνικών εδαφών και τη μεταφορά του πολέμου στο εχθρικό έδαφος.

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας είναι οργανωμένο σε Κλάδους και Διευθύνσεις, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ) και ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του με τη βοήθεια του Επιτελικού του Γραφείου.

Στον Α/ΤΑ υπάγονται ο Υπαρχηγός, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), το Γραφείο Νομικού Συμβούλου, η Διεύθυνση Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΔΑΠΕ) και οι Μονάδες του ΑΤΑ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ