Κύπρος και Ισπανία στο πλευρό της Ελλάδας στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Στο πλευρό της Ελλάδας είναι η Κύπρος και η Ισπανία στην καταπολέμηση αυτών των καταστρεπτικών πυρκαγιών που στοίχησαν μέχρι στιγμής δεκάδες ζωές. Ενώ από την πρώτη στιγμή βοήθεια προσέφεραν και οι ΗΠΑ με την παροχή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
 
 
Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι η Κύπρος και η Ισπανία κινητοποιήθηκαν άμεσα για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.
 


«Μεγάλο “ευχαριστώ” στην Κύπρο και στην Ισπανία για την άμεση κινητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», αναφέρει στο twitter o Kύπριος επίτροπος.
Συγκεκριμένα, ο Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι η βοήθεια που προσέφεραν η Κύπρος και η Ισπανία περιλαμβάνει ομάδα 64 πυροσβεστών και παραϊατρικών, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.
Από την πρώτη στιγμή και οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ελλάδα με την παροχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πέταξαν πάνω από την Αττική και έδιναν εικόνα για την κατάσταση σε όλες τις περιοχές και την πορεία της κατάσβεσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ