Κύπρος: Τι συμφωνία υπέγραψε με την Γερμανία για την Άμυνα της (ΦΩΤΟ)

Κύπρος: Προνομιακή συμφωνία με την Γερμανία υπεγράψε η Κύπρος. Στόχος η ενδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης του νησιού.

Διακρατική συμφωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας, υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δυο κρατών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τη Γερμανίδα ομόλογο του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στη Βαλέτα της Μάλτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο υπουργοί είχαν τη δυνατότητα να εξετάσουν τη μέχρι σήμερα σημαντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας καθώς και τρόπους περαιτέρω αναβάθμισής της.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις αναφορικά με την υπό διαμόρφωση «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία» στον τομέα της Άμυνας καθώς και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Υπουργοί ¨Αμυνας Κύπρου Γερμανίας

Ο Κύπριος Υπουργός είχε την ευκαιρία παράλληλα να ενημερώσει τη Γερμανίδα ομόλογο του για τις πρωτοβουλίες και συνεργασίες που αναπτύσσει η Κύπρος με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Φωκαίδης μάλιστα προσκάλεσε την Γερμανίδα ομόλογο του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Δυο κινήσεις που σαφώς στέλνουν πέρα από διμερές και ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία που όλο και περισσότερο βρίσκεται χωρίς στρατηγικές συμμαχίες στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ