Κύπρος: τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά μέσα στην ΑΟΖ! – ΧΑΡΤΗΣ

Κύπρος: Ασκηση με πραγματικά πυρά στο οικόπεδο ένα στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Τουρκία, μέσω της υδρογραφικής της υπηρεσίας


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Προκλητική δίωρη άσκηση, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στο “Οικόπεδο 1” της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα το απόγευμα η Τουρκία, μέσω της υδρογραφικής της υπηρεσίας.

Δέσμευσε μια περιοχή (την οποία μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του ArmyNow.Net)  η οποία συμπίπτει κατά το ήμισυ με το οικόπεδο 1 της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μπορεί κάποιος να διακρίνει στην ανακοίνωση, η περιοχή δεσμεύτηκε για την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου,  από τις 5 το πρωί ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 7 τοπική ώρα, μέχρει και τις 7 το πρωί ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 9 το πρωί τοπική ώρα.

Για δυο ώρες  δηλαδή, η Υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι θα εκτελούνται βολές στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση της, και αναμένεται να κλιμακώσει τις προκλήσεις τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή του (Ορθόδοξου) Πάσχα, ημέρα που συμπίπτει με το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Ερντογάν.

Κύπρος ΑΟΖ, Οικόπεδα

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ