Κύπρος: Πρώτη επίσκεψη του Αμερικάνου Στρατηγού Cavoli – Συνάντηση με Λεοντάρη και Αγγελίδη

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ CAVOLI ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΗ

Ο Αμερικανός Στρατηγός Cavoli συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

 

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονη στην Ανατολική Μεσόγειο, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020, ο Διοικητής των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη Lt General Christopher G. CAVOLI (COM USAREUR) πραγματοποίησε μία πολύ σημαντική επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Στρατηγός CAVOLI, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα και τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο, συναντήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, όπου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας και αντάλλαξαν απόψεις για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ CAVOLI ΜΕ ΛΕΟΝΤΑΡΗ

Στη συνέχεια ο Διοικητής των Αμερικάνικων Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων τη διμερής αμυντική συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών – Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Υπουργός Άμυνας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ