Η λάθος φούστα!

Γενικό Επιτελείο Στρατού, σωτήριον έτος 1996, λίγο μετά τα Ίμια.

Κόσμος πάει και κόσμος έρχεται, πράγματα αλλάζουν και όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν, με ότι μπορεί ο καθένας. Κυβερνητικές αλλαγές και εποχή που φαίνεται πως τα πάντα μπαίνουν στην τροχιά του “εκσυχρονισμού”.

Σε μια Επιτελική Διεύθυνση του ΓΕΣ υπηρετεί μια εξαιρετικά όμορφη υπαξιωματικός, η οποία έχει γίνει, και όχι άδικα, το μήλον της έριδος για πολλούς Διευθυντές καθόσον πέρα από τα προσόντα που της χάρισε η φύση είναι εξαιρετικά ικανή στη δουλειά της. Πέρα από όλα τ’ άλλα γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειρίζεται τα βλέματα του ανδρικού φύλλου και να είναι αξιοπρεπής και ευγενής.

Υπάρχει δε ένας Αντιυνταγματάρχης του ιδίου όπλου, ανύπαντρος, σε κάποια διεύθυνση, ο οποίος είναι τρελλά ερωτευμένος μαζί της και όπου σταθεί και βρεθεί αναστενάζει όταν ακούει τ’ όνομα της υπαξιωματικού. Η νεαρά κυρία δεν του πολυδίνει σημασία και βέβαια κανένα δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από την τυπική σχέση την οποία μπορεί να έχουν δύο στρατιωτικοί μεταξύ τους.

Όμως ο έρωτας τυφλώνει και παίρνει το μυαλό! Έτσι όταν ο Αντισυνταγματάρχης παίρνει μετάθεση για το Υπουργείο το Σεπτέμβριο του 1996, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ζητήσει και να πάρει ως βοηθό τη συγκεκριμένη κυρία στο νέο του γραφείο, κάτι που βέβαια πετυχαίνει! Στο ίδιο γραφείο όμως υπηρετεί κι ένα νεότατος και κομψότατος Αξιωματικός της Αεροπορίας με τον οποίο πολύ γρήγορα η νεαρά κυρία συνάπτει ερωτική σχέση! Τι πιό φυσικό!

Έλα όμως που ο Αντισυνταγματάρχης το αντιλήφθηκε κι ένιωσε και προδομένος και χαμένος στο παιχνίδι του έρωτα. Κι όσο πιο πολύ γινόταν προφανής η σχέση των δύο νέων, τόσο εκείνος φούντωνε. Έτσι σε κάποια στιγμή δεν άντεξε και για ασήμαντη αφορμή επιτέθηκε λεκτικά στην υπαξιωματικό για κάτι που είχε ξεχάσει να κάνει. Κι όταν εκείνη έδωσε λογικές εξηγήσεις για το λάθος της, εκείνος την παρατήρησε για την πολύ στενή φούστα που φόραγε και φαινόταν χαρακτηριστικά οι καμπύλες της.

Η απάντηση της υπαξιωματικού ήταν πως φόραγε αυτή τη φούστα για τουλάχιστον πέντε χρόνια και η αντίδραση του Αντισυνταγματάρχη ήταν να την καλέσει σε απολογία και να την τιμωρήσει για τη λάθος φούστα!

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες στο Στρατό, ειδικά με όμορφες κοπέλλες που κάποιες, λίγες, από αυτές έδιναν δικαιώματα αλλά οι περισσότερες ήταν αξιοπρεπέστατες και τυπικότατες στην εργασία τους. Η άρνηση των ανδρών να δούν ως ισότιμα στελέχη τις γυναίκες, αλλά και η κουλτούρα των πρώτων γυναικών στρατιωτικών, έκανε πολλές φορές δύσκολη τη συμβίωση αλλά και τις εργασιακές σχέσεις. Από την εποχή του ΚΕΓ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Γυναικών) στο Στρατόπεδο στο Γουδί, μέχρι την πρώτη κατάταξη γυναικών στις παραγωγικές σχολές το 1991, κύλησε πολύ νερό!

Όσοι επιθυμούν να μας πουν τη δική τους ιστορία, δεν έχουν παρά να τη στείλουν στο tsekouratos@armynow.net για να δημοσιευτεί. Η στρατιωτική ζωή είναι γεμάτη από ατέλειωτες σπαρταριστές εμπειρίες. Ας τις μοιραστούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ