Λέσβος: Η κυβέρνηση καλούσε σε «εκτόνωση» με τα ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα ντόπιων – ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΤ ΛΕΣΒΟΣ

Τα όσα συνέβησαν χθες ειδικά στη Λέσβο μόνο θυμό και ντροπή δημιούργησαν για όλη τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να το παίζει «σκληρή» και «αμείλικτη» για να επιβάλει κάτι που δεν επιβάλλεται.

Οι νησιώτες εξαγριωμένοι από τη στάση της αλλά και από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που όπως φώναζε χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης λειτούργησαν σαν  «στρατό του Ερντογάν»  έφτασαν τις καταστάσεις στα άκρα και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα πριν γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Οι εικόνες με τους Μυτιληνιούς να έχουν πολιορκήσει το στρατόπεδο Κυριαζή στην περιοχή Παγανής, καθώς μέσα βρίσκονταν ταμπουρωμένες δυνάμεις των ΜΑΤ αποτελούν ντροπή και επικίνδυνες εξελίξεις.

Στο στρατόπεδο αυτό λειτουργούν πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες και η επιλογή να χρησιμοποιηθεί για την διαμονή διμοιριών ΜΑΤ, αποτελεί τουλάχιστον μέγιστη ανοησία για την εθνική ασφάλεια.

Η κυβέρνηση έδειξε χθες ότι έχει χάσει το παιχνίδι καθώς κατέβηκε αυτάρεσκα στη Λέσβο όπως και στη Χίο για να επιβάλει με πυγμή την απόφασή της. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που αποτελούν το όργανο κάθε κυβέρνησης ξέφυγαν εντελώς από τον ρόλο τους και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι απόλυτα εκτεθειμένος.

Οι Μυτιληνιοί από προχθές που αποβιβάστηκαν στο νησί εκτός από την αγριότητα των αντρών των ΜΑΤ χόρτασαν διάφορα άκρως προσβλητικά όπως «τουρκόσποροι», «γκασμάδες» και πολλά άλλα που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε. Την ίδια στιγμή είδαν μπροστά στα μάτια τους να καταστρέφουν μέχρι και περιουσίες τους όταν άντρες των ΜΑΤ με τα γκλόπ έσπαγαν αυτοκίνητα κατοίκων.

Άντρες των ΜΑΤ σπάνε αυτοκίνητα ντόπιων.Διαβολόρεμα, Λέσβος 26 Φεβρουαρίου 2020

Gepostet von Giorgos Moutafis am Mittwoch, 26. Februar 2020

Το Βίντεο είναι του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη από το Διαβολόρεμα.

Το Μαξίμου μετέφερε αργά το βράδυ και μετά από όλα όσα έγιναν ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες για εκτόνωση της έντασης αλλά συνεχίζει στην ίδια λογική της πυγμής και περηφανεύεται ότι ξεκίνησε η πρώτη φάση κατασκευής των κλειστών δομών, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από τα μηχανήματα του Στρατού που απλά διαμόρφωσαν τις επιταγμένες περιοχές. Σαν να έχει πιστέψει δηλαδή ότι όταν θα πάνε οι ιδιώτες που τους μοίρασε τη δουλειά κατασκευής των κλειστών κέντρων με διαδικασίες express οι νησιώτες απλά θα παρακολουθούν απαθείς.

Έκανε και Σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να κληθεί το απόγευμα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και ότι ταυτόχρονα, θα αποσυρθούν από τα νησιά αύριο, οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τώρα το πως «θα πέσουν οι τόνοι» όταν θα επαναλάβει στους αιρετούς ότι είναι «αποφασισμένη να προχωρήσει με την εφαρμογή του σχεδίου της» μόνο το Μαξίμου το ξέρει.

Φοβόμαστε ότι το γυαλί πλέον έχει ραγίσει μεταξύ νησιωτών και κυβέρνησης και ελπίζουμε να υπάρχει plan b γιατί αν συνεχίσει με την ίδια λογική θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά και σε μια ιδιαίτερα ρευστή περίοδο από πολλές απόψεις.

Και αυτό δεν φάνηκε να φανεί από χθες το βράδυ όταν η δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον Περιφερειάρχη Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να μιλάει προφανώς με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και να χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού.

Αποτέλεσμα κυβερνητικές πηγές, να διέρρεαν ότι «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Δείτε το βίντεο με τη συνομιλία του Περιφερειάρχη που άναψε φωτιές:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ