Λιβύη: Η Σύρτη στα χέρια του Χάφταρ – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΦΤΑΡ

Οι πληροφορίες που μεταφέρονται τις τελευταίες ώρες από τη Λιβυή αναφέρουν ότι το προ ωρών το λιμάνι της Σύρτης κατελήφθη τελικά από τον Χάφταρ.

Είναι γεγονός ότι η είδηση έρχεται ελάχιστες ώρες μετά τις πληροφορίες ότι οι δυνάμεις Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ,  είχαν  προωθηθεί σε θέσεις γύρω από τη Σύρτη.

Η πολύ γρήγορη αυτή εξέλιξη σύμφωνα με τις πληροφορίες οφείλεται σε μεταστροφή της φυλής που ελέγχει την περιοχή και μέχρι πρότινος υποστήριζε τους Σαλαφιστές (ακραίους Σουνίτες Μουσουλμάνους δηλαδή).

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι ταυτόχρονα οι δυνάμεις του Χάφταρ κυρίευσαν και την κωμόπολη Al Saddadah , 85 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης και 40 χιλιόμετρα νοτίως της Μισράτα. Να σημειωθεί ότι η  Μισράτα, θεωρείται ένα από τα δύο προπύργια της Κυβέρνησης της Τρίπολης με κρίσιμη και στρατηγικής σημασία και για την Τουρκία που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να πέσει στα χέρια του Χάφταρ. Γι΄αυτό το λόγο προφανώς επίσπευσε την απόφαση αποστολής στρατευμάτων τα οποία όμως δεν έχουν την μορφή μεγάλης κλίμακας διαβλέποντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολα αναστρέψιμη για την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η Σύρτη, που βρίσκεται ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, είναι η γενέτειρα του Καντάφι.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν και ο εκπρόσωπος του LNA Αχμέντ Μισμάρι ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι «Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης της Σύρτη» ενώ και ο γνωστός πλέον Ναύαρχος Φαράχ Μαντάουϊ, από τα socila media, ότι «Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) απελευθέρωσε τη Σύρτη»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ