Λιβύη: Πληροφορίες ότι ο Σάρατζ ετοιμάζεται να παραιτηθεί!

ΣΑΡΑΤΖ

Ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) σκοπεύει να ανακοινώνει την παραίτησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

 

Έτοιμος να παραιτηθεί φέρεται να είναι ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA), και φίλος – σύμμαχος του Ερντογάν όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση της κατάστασης, σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάρατζ έχει συζητήσει τα σχέδιά του να παραιτηθεί με Λίβυους και ξένους πολιτικούς και ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας.

Την εξουσία φέρεται να αναλαμβάνει υπηρεσιακά ο πρωθυπουργός μέχρι τις συνομιλίες στη Γενεύη που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιβύη: Η παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης υπέβαλε παραίτησή μετά τις λαϊκές αντιδράσεις

Το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται ύστερα από μαζικές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις που ελέγχονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, φέτος τον Αύγουστο.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη μαστίζεται από έναν χρόνιο εμφύλιο πόλεμο, με δύο βασικά στρατόπεδα να έχουν δημιουργηθεί: Τα ανατολικά της χώρας ελέγχονται από το Κοινοβούλιο με την υποστήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ενώ τα δυτικά από την Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά, με επικεφαλής τον Σάρατζ.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ