Λιβύη: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων επέβαλε πάνω από τη Σύρτη ο LNA του Χάφταρ

ΛΙΒΥΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΑΦΤΑΡ

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Αχμάντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε την Κυριακή, ότι οι αεροπορικές του δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε στόχο απειλεί το έδαφος της Λιβύης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι ο LNA επέβαλε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων 200 χιλιομέτρων πάνω από την πόλη της Σύρτης και τα περίχωρά της, ξεκινώντας από το ανατολικό τμήμα της πόλης και επεκτείνοντας μέχρι την περιοχή Al-Hishah.

Ο Αχμάντ Αλ Μισμάρι τόνισε ότι η μάχη που διεξάγεται από τον LNA δεν είναι «απλά εθνική μάχη, αλλά πολύ σοβαρή μάχη που ξεπερνά τα εθνικά και ακόμη και τα περιφερειακά σύνορα».

Ο εκπρόσωπος του LNA είπε ότι η τουρκική επιθετικότητα και η άμεση Τουρκική κατοχή στα λιβυκά εδάφη αποτελεί απειλή ασφάλειας όχι μόνο για τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την αραβική περιοχή, αλλά και για την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η θέση που υιοθέτησε το Κάιρο «αναγνωρίζει ότι αυτή η μάχη είναι μια αραβική εθνικιστική μάχη».

Το Σάββατο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη δυτική στρατιωτική περιοχή, διακήρυξε ότι οποιαδήποτε πιθανή άμεση παρέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη έχει διεθνή νομιμότητα, προσθέτοντας ότι οι πόλεις της Σύρτης και της Αλ Τζάφρα είναι μια κόκκινη γραμμή.

Πηγή: Almasdarnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ