Ληστεία δίπλα στο φυλάκιο που διανυκτέρευσε ο Καμμένος!

Η ληστεία 200 μέτρα από το φυλάκιο που είχε διανυκτερεύσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή

Την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων σε απόσταση αναπνοής από το φυλάκιο στο Μολυβδοσκέπαστο λήστεψαν άγνωστοι την περασμένη Παρασκευή.
Η διάρρηξη στην εκκλησία έγινε αντιληπτή αργά το απόγευμα και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Οι δράστες, που παραμένουν άγνωστοι, διήλθαν δίπλα από το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από το ναό σε απόσταση 200 μέτρων, αποσυνέδεσαν το συναγερμό της εκκλησίας, παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό, απ’ όπου, όπως διαπιστώθηκε, άρπαξαν από το τέμπλο του ναού 11 εικόνες που χρονολογούνται στο 19ο αιώνα.

Το στρατιωτικό φυλάκιο είναι αυτό που είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την 1η Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον νυν αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος τότε ήταν Διοικητής του Γ’ΣΣ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η περιοχή βιώνει θέμα ασφαλείας και είχε δηλώσει ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύεται στην περιοχή. Είχε υποστηρίξει ότι η επίσκεψή του μαζί με την ηγεσία του στρατεύματος έγινε “για να στείλουμε από εδώ, από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα”.

 

Είναι σαφές ότι η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή είναι συναφής με την φύλαξη των συνόρων και όχι με την ασφάλεια, καθώς αυτή ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, μετά την πρόσφατη ληστεία δήλωσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου, υπογραμμίζει πως τα γεγονότα δικαιώνουν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και του δήμου Κόνιτσας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος.

Δείτε την έπαρση σημαίας από το φυλάκιο του Μολυβδοσκέπαστου, παρόντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας την 1η Δεκεμβρίου 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ