«Μάχη» χαρακωμάτων Ρήγα – Καμμένου με επίκεντρο τον Α/ΓΕΣ

«Απασφάλισε» σήμερα ο πρώην ΥΕΘΑ και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα και στον Α/ΓΕΣ Γ. Καμπά. Τι απάντησε ο Πάνος Ρήγας
 
 
«Φωτιές» έβαλε για μια ακόμα φορά ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπως άλλωστε συνηθίζει μετά την αποχωρησή του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αυτή τη φορά και μάλλον όχι τυχαία σε πρωϊνή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN έβαλε στο στοχαστρό τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα τον οποίο «κατήγγειλε» ότι λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ στο υπουργείο Άμυνας. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα ενέπλεξε στην επιθεσή του και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά τον οποίο χαρακτήρισε πιόνι του ΑΝΥΕΘΑ.
Γι΄αυτό ήταν και άμεση η απάντηση από τον Πάνο Ρήγας ο οποίος σχολιάζοντας με δηλωσή του τα όσα υποστήριξε ο Π. Καμμένος τόνισε: «Οι προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει ένα διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά, δεν πρόκειται να παρασύρουν κανέναν.
Οφείλω όμως, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να δηλώσω την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη υποστήριξή μου στη στρατιωτική ηγεσία απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση, που αντικειμενικά συνιστά απόπειρα υπονόμευσης του ίδιου του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η σφοδρή επίθεση του Π. Καμμένου συγκεκριμένα στον ΑΝΥΕΘΑ έχει βαθύτερα αίτια και δεν αφορά μόνο την προσπάθεια του να εμφανιστεί στο εκλογικό του κοινό ως πολέμιος της κυβέρνησης που ο ίδιος υπηρέτησε. Ο Πάνος Ρήγας όμως μαθαίνουμε «ξήλωσε» πολλά από αυτά που είχε στήσει ο Πάνος Καμμένος μέσα στο ΥΠΕΘΑ αλλά προχώρησε και σε κάποιες διαφορετικές πολιτικές επιλογές σε ζητήματα των ΕΔ.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο Π. Ρήγας είναι αυτός που προώθησε και το Νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή προβλέποντας ρυθμίσεις σε διάφορα ζητήματα στα οποία αντιδρούσε από την αρχή ο Π. Καμμένος και γι΄αυτό το μπλόκαρε όσο ήταν ΥΕΘΑ. Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή του δήλωση μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΜΕΝΣ στην οποία εξέφρασε την αντιθεσή του σε όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τους αντιρρησίες συνείδησης.
Άλλωστε οι σχέσεις τους και όσο συγκατοίκησαν στο ΥΠΕΘΑ δεν ήταν οι καλύτερες. Αρκεί να θυμηθούμε την μεγάλη αντίδραση του Πάνου Ρήγα στις περιβόητες δηλώσεις του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό και την «σύσταση» που του έκανε να είναι πιο προσεχτικός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ