Μάζης: Οι ΗΠΑ έστησαν προβοκάτσια για να γίνει η Ευρώπη παρανάλωμα

ΜΑΖΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννη Μάζη *

 

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γελοιοποιήθηκαν για τα δελτία τύπου τα οποία εξέδιδαν και τα οποία εξ αρχής είχα στηλιτεύσει.

Έχω τονίσει ότι δεν είναι συμπεριφορά μυστικών υπηρεσιών σοβαρών κρατών να ανακοινώνουν τις πληροφορίες που έχουν για τον αντίπαλο, αλλά για να τις κρατάνε για τον εαυτό τους.

Αλλά το έκαναν γιατί έστηναν μια ολόκληρη προβοκάτσια και προετοίμαζαν μέσω ψυχολογικού πολέμου όλη την Ευρώπη να γίνει παρανάλωμα για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί ορισμένων νοσηρών εγκεφάλων από την άλλη μεριά του Ατλαντικού αλλά και ΒΔ της Ευρώπης που δεν είναι πλέον Ευρώπη (Μ. Βρετανία).

Η Ευρώπη θα χάσει αν πέσει σε αυτή την παγίδα, διότι η Ευρώπη εισάγει γύρω στα 330 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, εκ των οποίων το το 40% προέρχεται από τη Ρωσία. Από αυτό, το μισό περνάει μέσω αγωγών από το έδαφος της Ουκρανίας.

Μια θερμή ρήξη στην Ουκρανία σημαίνει απώλεια του 20% από τη συνολική  προμήθεια του φυσικού της αερίου της Ευρώπης. Αυτό θα σημαίνει μια άκρως επικίνδυνη κοινωνική και πολιτική αναταραχή.

Η Γερμανία εισάγει το 1/3 του φυσικού αερίου της αερίου από τη Ρωσία. Η Γαλλία στο εξωτερικό έχει το μεγαλύτερο κομμάτι του τραπεζικού της συστήματος στη Ρωσία (Societe Generale), ενώ η Total προσπαθεί να επιχειρήσει στην Αρκτική σε συνεργασία με τις ρωσικές Gazprom και Rosneft.

Γιατί να τα καταστρέψουν όλα αυτά οι δύο αυτοί Ευρωπαίοι, οι οποίοι είναι και ο βασικός  άξονας της Ευρώπης;

Υπάρχει μια ανακατωσούρα που αφορά το ενεργειακό στην Ευρώπη, που αν οι Ευρωπαίοι μπουν σε ένα τέτοιο φαύλο κύκλο θα οδηγηθούν σε καταστροφή των κοινωνιών και αποκαθηλώσεις κυβερνήσεων.

Εμείς ως Ελλάδα γιατί να υποστηρίζουμε αυτή τη δημοκρατία της Ουκρανίας; Για ποιο λόγο να υποστηρίξουμε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ;

Ας κάνουμε την τρελή παραδοχή ότι η Ουκρανία μπαίνει στο ΝΑΤΟ (που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει γιατί ο Πούτιν δε θα το δεχτεί ποτέ). Η Ουκρανία είναι συστηματική σύμμαχος της Τουρκίας, εξοπλίζεται από την Τουρκία και συνεργάζεται με την Τουρκία. Και όταν ας πούμε ότι εμείς θα θέλουμε να υποστηρίξουμε την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ θα έχουμε όχι έναν αλλά δύο που θα ψηφίζουν εναντίον: Και την Τουρκία και την Ουκρανία.

 


Περισσότερα από τον Ιωάννη Μάζη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ


 

 

 

*Απόσπασμα από συνέντευξη του Ιωάννη Μάζη στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ