Με «εντολή» Αποστολάκη η αφαίρεση της τούρκικης φωτογραφίας από τη σελίδα του ΝΑΤΟ

Μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε η τούρκικη φωτογραφία από τη σελίδα του ΝΑΤΟ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ
 
 
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ «σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19». Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται, ότι «μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό».
Παράλληλα, όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.
Υπενθυμίζουμε ότι σε νατοϊκή άσκηση οι Τούρκοι επιδόθηκαν στις γνωστές τους γελοιότητες και γραφικότητες και φωτογραφήθηκαν κρατώντας την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.
Το γεγονός συνέβη στην άσκηση ARIADNE-19 που διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών  του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα από 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).
Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, ενώ στο πλαίσιο της άσκησης, όπως αναφέρει το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας που έσπευσε να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες στο πλαίσιο της γνωστής τουρκικής πολιτικής.
Εκεί λοιπόν οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS, κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τα γνωστά καραγκοζιλίκια και φωτογραφήθηκαν κρατώντας την Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας, πιστεύοντας ότι κάτι θα πετύχουν.
Να σημειωθεί πως το tweet του Υπ. Άμυνας της Τουρκίας με τις φωτο είχε αναρτηθεί και στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ MaritimeCommand στο twitter, κάτι που όμως που λίγη ώρα αργότερα είχε κατέβει από το λογαριασμό. Προφανώς όπως έγινε τελικά γνωστό ο λόγος ήταν η παρέμβαση του ΥΕΘΑ και του ΓΕΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ