Με κλειστό πομπό το «Τσεσμέ» δοκιμάζει την ανοχή μας…

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΣΕΣΜΕ

Χωρίς να εμφανίζεται το στίγμα του στις ιστοσελίδες γεωγραφικού εντοπισμού κάτι που σημαίνει ότι έχει κλειστό τον πομπό του το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος στην περιοχή της Ίμβρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το «Τσεσμέ», χθες το απόγευμα πέρασε από τα Δαρδανέλλια με προορισμό την περιοχή που έχει δεσμευθεί με παράνομη NAVTEX για έρευνες μέχρι και τις 2 Μαρτίου.

Όλα αυτά την ώρα που το ραντεβού για τις διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και που αυτή τη φορά θα γίνει στην Αθήνα, δεν έχει ακόμα κανονιστεί, καθώς η ελληνική κυβέρνηση είναι εν αναμονή της τουρκικής στάσης, ωστόσο οι διαρροές μέχρι σήμερα μιλούσαν για τις αρχές Μαρτίου.

Οι οδηγίες για τη διαχείριση του θέματος είναι συγκεκριμένες και κινούνται στην κατεύθυνση των χαμηλών τόνων, καθώς είναι απολύτως σαφές ότι σε αυτή τη φάση η Τουρκία αναλώνεται σε επιχειρήσεις που έχουν σκοπό τη δημιουργία κλίματος στο εσωτερικό.

Στην καινούργια αυτή προκλητική κίνηση της Άγκυρας, η Ελλάδα απάντησε διάβημα απέναντι στους «γείτονες» ώστε να επισημανθεί η προκλητική στάση της Τουρκίας με την έξοδο του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο. Επίσης επιδόθηκε και ρηματική διακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ και στην οποία αναφερόταν ότι η τελευταία τούρκικη NAVTEX είναι άκυρη και παράνομη.

Όσον αφορά την Τουρκία, αν κρίνουμε από την τελευταία δήλωση του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ ότι «θα μετατρέψει τα όνειρά μας σε εφιάλτες» αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο προκλητικό «τέμπο», ψάχνοντας διακαώς αφορμή να τορπιλιστούν οι διερευνητικές με «ευθύνη» της Ελλάδας, ώστε να το παίξει θιγμένη στους ευαίσθητους Ευρωπαίους.

Παράλληλα φαίνεται να δοκιμάζει την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Oruc Reis έκοβε βόλτες στο Αιγαίο κάνοντας έρευνες, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να το παρακολουθούν. Ίδωμεν…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ