Με συνοδεία πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής αναχώρησε το δουλεμπορικό που προσάραξε στην Κέα

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ

Τις μεθοδεύσεις της τουρκίας αποκαλύπτει  Βασίλης Λαμπρόπουλος στο tovima.gr  σχετικά με το τούρκικο δουλεμπορικό που προσάραξε στην Κέα

Με την συνοδεία σκάφους της Ακτοφυλακής της Τουρκίας ανέχωρησε από μικρό λιμάνι κοντά στην Σμύρνη το τουρκικό δεξαμενόπλοιο «DORDUNCU» (ΣΣ είχε σβησθεί σκόπιμα τ όνομα του) , το οποίο προσάραξε – προ τριημέρου – στον μώλο του λιμανιού της Κέας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 193 μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Σομαλία!

Σε αυτή την εντυπωσιακή αναφορά προχώρησαν -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – μιλώντας στις ελληνικές λιμενικές αρχές, πολλοί από τους αλλοδαπούς που επέβαιναν στο εν λόγω πλοίο. Κάτι που επιβεβαιώνει εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΥΠ αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου ότι πίσω από την προσάραξη του τουρκικού πλοίου κρύβεται η νέα τακτική της κυβέρνησης Ερντογάν και των δουλεμπορικών κυκλωμάτων να προωθεί μαζικά μετανάστες με την χρήση μεγάλων παλιών φορτηγών πλοίων σε ταξίδια «μιας διαδρομής» με προορισμό την Ελλάδα ή την Ιταλία. Κι αυτό λόγω του «αποκλεισμού» από την ΕΛΑΣ του Έβρου και των συκροτημένων κινήσεων του Λιμενικού για την αποτροπή εισόδου προσφύγων με λέμβους από Μυτιλήνη, Χίο κλπ θα επιχειρούσαν μαζικές προωθήσεις χιλιάδων προσφύγων με τέτοιου είδους πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες προέρχονταν από περιοχές της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και τους προτάθηκε – τις τελευταίες ημέρες- να επιβιβασθούν στο εν λόγω δουλεμπορικό πλοίο με αμοιβή 5000-7000 ευρώ το άτομο.

Σύμφωνα με άλλες το εν λόγω πλοίο (ΣΣ κατασκευάσθηκε το 1965 ιδιοκτήτης του οποίου εμφανιζόταν από το 2015 η τουρκική εταιρεία «Ιdil Petrol Urünleri Ve Ticaret ls») βρισκόταν σε παλιό αγκυροβόλιο, χωρίς να έχει κινηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κι υπήρχαν σχέδια για να μετατραπεί σε σκραπ. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι το πλοίο στο διήμερο ταξίδι του στο Αιγαίο δεν ελέγχθηκε από κανέναν παρ ότι είχε κλείσει το σύστημα δορυφορικού στίγματος του και κινείτο σαν σκάφος -«φάντασμα» .

Στα πλαίσια των ερευνών του Λιμενικού συνελήφθησαν τρία μέλη του «πληρώματος» συριακής και τουρκικής καταγωγής οι οποίοι θεωρείται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα δουλεμπόρων κι οι οποίοι αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αποκάλυψη. Τα κινητά τους στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω διερεύνησή.

Τα στελέχη του Λιμενικού φερεται να εντόπισαν ανάρτηση στο Facebook (https://www.facebook.com/100046180098444/videos/139253747623961/) , ενός από τους επιβάτες του πλοίου που προσάραξε στηνΚώ. Στο βίντεο εικονίζονται διάφορα άτομα να κινούνται στο καταστρωμα του «DORDUNCU» κι ερευνάται αν είναι οπτικό υλικό από το επίμαχο ταξίδι. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι προσπάθεια των λιμενικών να ελεγχθούν ιατρικά οι 193 μετανάστες αλλά και ν αποφευχθεί η βύθιση του δουλεμπορικού πλοίου αλλά κι η ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής της Κέας.

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

Για το θέμα ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Τομέας Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής η οποία έθετε πολλά ερωτήματα για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα σημειώνει η ερώτηση:

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σήμερα στην Κέα με ένα φορτηγό πλοίο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, να προσαράζει λίγο μετά τις 4:00 έξω από τον λιμενοβραχίονα του νησιού και να αποβιβάζονται 193 μετανάστες.

Είναι απορίας άξιο πως κατάφερε ένα εμπορικό πλοίο προερχόμενο από το Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια) της Τουρκίας, από τα στενά του, να διασχίσει το Αιγαίο μέσα στη νύχτα και να προσεγγίσει τον λιμένα της νήσου Κέας, προσαράζοντας ανενόχλητο και αποβιβάζοντας μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με την ένταση που επιχειρεί να προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, προκαλεί ανησυχία, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας του Ελληνικού πληθυσμού, δεδομένου ότι θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί έγκαιρα και δραστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια προβληματίζει ευρύτερα για την επάρκεια και αποτελεσματικότητα του Συστήματος Επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου από το Λιμενικό Σώμα για τον έλεγχο των εμπορικών πλοίων και πολύ περισσότερο όταν αυτά προσεγγίζουν Ελληνικά Λιμάνια. Ιδιαίτερα σε μια εποχή Τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικών κινήσεων Εις βάρος της χώρας μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ