«ΜΕΔΟΥΣΑ 10»: Δυναμική απάντηση στον «σουλτάνο» από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Γαλλία, Εμιράτα

ΜΕΔΟΥΣΑ 5
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να παριστάνει τον «πειρατή» στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Αίγυπτος δίνουν τη δική τους δυναμική απάντηση στον προκλητικό «σουλτάνο» με τη διμερής διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10».

Μάλιστα φέτος η «απάντηση» αυτή θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, καθώς στη «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» αυτή τη φορά θα συμμετέχουν η Κύπρος, η Γαλλία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως φαίνεται η άριστη σχέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον ομόλογό του των ΗΑΕ έχουν αποτέλεσμα, καθώς δεν είναι πολύς καιρός που η αεροπορική αποστολή των ΗΑΕ έφυγε από την αεροπορική βάση της Σούδας όπου εκπαιδεύονταν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η φετινή «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020. Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων των χωρών αυτών. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, εντός του FIR ΚΑΪΡΟΥ, η οποία είναι παρόμοια με την περιοχή εκπαιδεύσεως της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», συμπεριλαμβανομένης της Αιγυπτιακής ακτογραμμής.

Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ