Γιατί ο Μενέντεζ “διδάσκει” αξίες που είναι σπάνιο να τις δούμε στην Ελλάδα

ΜΕΝΕΝΤΕΖ

Του Αλέξανδρου Δρίβα, Διεθνολόγου -Συντονιστή του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ – Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council) 

O Bob Menendez διδάσκει πράγματα που είναι άβολα να δούμε εδώ στα μέρη μας. Η κουτοπονηριά μας είναι τέτοια (ο οθωμανός μέσα μας υπάρχει ακόμη δυστυχώς) και έτσι κάνουμε σαν σκυλάκια που τους πετάνε κόκκαλο όταν κάποιος μας υπερασπίζεται, (οι ψυχές μας είναι προτεκτοράτα) όμως αν ήμασταν ειλικρινείς θα κοιτούσαμε λίγο πέρα από τα F-16.

1.  O Bob Menendez είναι Δημοκρατικός.

2.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, είναι φίλος με τον Menendez.

3.  Στις ΗΠΑ έρχονται εκλογές και ο Menendez τα βάζει με μια κυβέρνηση η οποία χρειάζεται ψήφους. Όμως, κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί.

4.  Ο Bob Menendez δεν είναι ένα κομματόσκυλο σαν τα πολλά που έχουμε στην Ελλάδα σε κάθε κόμμα. Ο Menendez κατάγεται από χώρα που ξέρει καλά τι είναι να σε στοχοποιούν και από την οικογένειά του, τι θα πει Τουρκία.

5.  Ο Menendez δε θα έπρεπε να τύχει απλώς ευγνωμοσύνης από την Ελλάδα για τις άοκνες και γεμάτες κόστος προσπάθειές του. Η ευγνωμοσύνη η γνήσια θα ήταν μήπως κάποτε έχουμε και εμείς τους δικούς μας Menendez ή ένα πολιτικό σύστημα διαμορφωμένο έτσι ώστε να μην προκρίνει τον homo commatoskylus.

6.  O Menendez είναι έτοιμος να πάει όχι μόνο κόντρα στον Biden αλλά να τον φέρει και ενώπιον των αξιών του και του παρελθόντος του που ομολογουμένως ήταν κοντά στις ελληνικές θέσεις. Προσπαθεί από τώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ να μπλοκάρει για τουλάχιστον ένα έτος την πώληση των F-16 στην Τουρκία που είναι μια ”δουλειά” 6 δις $.

7.  Ο Menendez είναι ”τρελός” και γι’ αυτό αξίζει τη Ζωή, όπως όλοι αυτοί οι ”τρελοί”. Απεναντίας στην Ελλάδα έχουμε ”πολλή” λογική, ως γνωστόν, οι δειλοί είναι ”γνωστικοί”.

8.  Δε νομίζω να μας συμφέρει και πολύ να αναλύσουμε όλα τα παραπάνω που κάνει ο Menendez σε μια χώρα που αν διαφωνήσεις, απλώς διαγράφεσαι.

Η φωτογραφία από μια ιδιαίτερη περιοχή της Ελλάδας που ξέρει να εκτιμά τη μάχη και τον αγώνα.

Κάπου κοντά στον Ταϋγετο.

ΜΠΕΝΕΝΤΕΖ

 


Περισσότερα άρθρα από τον Αλέξανδρο Δρίβα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ