Μετά την Ελλάδα ο Ακάρ παραδίδει μαθήματα NAVTEX σε φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας!

ΑΚΑΡ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε στην στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα και μεταξύ άλλων προέτρεψε τους φοιτητές να εντρυφήσουν στο ζήτημα των NAVTEX.

Για εγωισμό κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν προσπαθήσει κάποιος να περιορίσει την Τουρκία στην ακτογραμμή της.

«Υπάρχει Δίκαιο της Θάλασσας, υπάρχει διεθνές δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1.870 χιλιόμετρα ακτογραμμής με τα δικά σας σύνορα και πείτε ότι “όλα είναι δικά μου”, τότε θα υπάρξει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η «Hurriyet».

Επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της στη θάλασσα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί κανένα τετελεσμένο, ενώ δεν θα εφαρμοστεί καμία απόφαση που να μην περιέχει την Τουρκία.

Χωρίς να την κατονομάζει, στράφηκε και κατά της Γαλλίας αλλά και των δυνάμεων «χιλιάδες μίλια μακριά».

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να αναλάβουν ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά δεν μπορούν να θέσουν τους κανόνες εδώ» τόνισε.

Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Τουρκία και δήλωσε ότι αναμένει από τρίτες χώρες να είναι αντικειμενικές, αμερόληπτες και χωρίς προκαταλήψεις.

«Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, θα προκύψουν λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους δράσης και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως “ό,τι λέω εγώ θα γίνεται πάντα”… όχι, αυτό δεν μπορείτε να επιβάλλετε να γίνει αποδεκτό».

Ο Χουλουσί Ακάρ προέτρεψε, μάλιστα, τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να μελετήσουν σε βάθος το θέμα των NAVTEX.

 

 

 

Πηγή: sputnik

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ