Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Καλώς κόβονται τα λεφτά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ψαλίδια της κυβέρνησης θα πιάσουν και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Οι απόστρατοι είχαν δει που το πάει η κύβερνηση εγκαίρως και είχαν απαντήσει.

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποια έγινε γνωστή απο διαρροές, και η οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας, ανάβει το πράσινο φως ώστε στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση, και του εξορθολογισμού των κοινωνικών πόρων να γίνει η κατάργηση τους προκαλεί αντιδράσεις.

Και αυτό γιατί θα υπάρξει μείωση εσόδων στα επικουρικά ταμεία (ν.4387/2016,) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπως και αυτά του Ναυτικού και της Αερπορίας.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Σοκ από τις μειώσεις


Οι απόστρατοι είχαν δει που πάει το πράγμα και είχαν καταγγείλει την απώλεια 13,5 εκ ευρώ απο τον Απρίλιο του 2016.

Όταν οι φορείς είχαν κληθεί στην Βουλή για να πουν τις απόψεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών είχε σηκώσει το θέμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος είχε πει:

«Δεν είναι κοινωνικοί πόροι επι της ουσίας. Κοινωνικός πόρος είναι ένας έμμεσος φόρος, ο οποίος επι της ουσίας αφορά ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Εδώ αυτός που πληρώνει στην ουσία είναι ένα ανταποδοτικό τέλος είναι ο προμηθευτής του εξοπλιστικού προγράμματος, είναι ένα άτομο είναι μια εταιρεία»

Δείτε το βίντεο

Για το θέμα του ΜΤΣ επιστολή έχει στείλει και η ΠΟΑΣΥ που καταγγέλει την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Μαύρα μαντάτα απο το ΝΣΚ


Επίσης στην ίδια επιστολή οι συνδικαλιστές της αστυνομίας βάζουν και άλλο ένα θέμα.

Αυτό της εκπροσώπησης τους στο ΜΤΣ για την οποία ζητούν απο την κυβέρνηση να προχωρήσει ‘αμεσα στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ και εκπρόσωπός των αστυνομικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ