Μια άγνωστη ιστορία για τα φρένα των Mirage

Τα ελληνικά Mirage επιτελούν σπουδαία αποστολή στο Αιγαίο έχοντας μοναδικές δυνατότητες έναντι των τουρκικών αεροσκαφών.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως υπογράφηκε στη ΓΔΑΕΕ η 1η Εκτελεστική Σύμβαση υπ’ αριθμ. 005Γ/17 της Συμφωνίας Πλαίσιο υπ’ αριθμ. 003Γ/17 “Προμήθεια εκατόν σαράντα τεσσάρων τεμαχίων (ΕΑ 144) υλικού Heat Sink Α/Φ Μ2000/-5” για την προμήθεια 36 τεμαχίων Heat Sink για τα αεροσκάφη Μ2000/-5 από την εταιρεία MILTECH HELLAS ΑΕ.

Τη Σύμβαση υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης, εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας MILTECH HELLAS ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Κουτσός.

Πρόκειται για υλικό που αφορά στα φρένα των αεροσκαφών Mirage.

Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι πως κατάφερε τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να αντιμετωπίσει πριν πολύ λίγα χρόνια ελλέιψεις που είχε  σε ανταλλακτικά των φρένων των αεροσκαφών Mirage το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ο Αρχηγός είχε αναγκαστεί λοιπόν μπροστά στα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν με όσα προέβλεπε η νομοθεσία και τον χρόνο που περνούσε χωρίς αποτέλεσμα να σηκώσει το τηλέφωνο και να  ζητήσει απευθείας από τον τότε Αρχηγό της Γαλλικής Αεροπορίας στο όνομα της προσωπικής γνωριμίας τους να δανείσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τα ανταλλακτικά. Όπως και έγινε.

Ήταν απο τις φορές που το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία είχε έμπρακτη εφαρμογή.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ