Μητσοτάκης για Τουρκία: «Τα λόγια δεν αρκούν πλέον, θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα. Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου».

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο του Politico Matthew Kaminski, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας και καινοτομίας «Web Summit 2020» της Λισαβόνας, που εφέτος διενεργείται διαδικτυακά.

«Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όπως είχα γράψει και για αντίστοιχη συνέντευξη του Δένδια,κ.Πρωθυπουργε,αυτά θα πρέπει να τα πείτε πρόσωπο με πρόσωπο στην κ Μέρκελ και σε όσους ηγέτες της ΕΕ στηρίζουν τον Ερντογάν.Φτανει πια η ξύλινη γλώσσα της διπλωματίας.Ηλθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους,πριν ξεσπάσει η θύελλα που κανείς τους δεν θα μπορεί να σταματήσει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ