Ο Μπαρμπαρούσης, η …«θυμική έξαρση» και οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Οι ΕΔ έχουν πολύ σοβαρό ρόλο να επιτελέσουν στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και δε μπορεί κανείς να παίζει μαζί τους και να τις χρησιμοποιεί.

 

 

Και ξαφνικά ο βαρύμαγκας Μπαρμπαρούσης που έπαιρνε κεφάλια στις Πρέσπες και καλούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πραξικόπημα, μετανόησε, έδωσε διαπιστευτήρια με «απόλυτο σεβασμό» στο «Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του».

Προφανώς άλλαξε γνώμη όταν έτρεχε με 180 χιλιόμετρα με το …βουλευτικό αυτοκίνητο και προσπέρναγε τα μπλόκα της αστυνομίας και στη συνέχεια έκανε road trip σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους της Στερεάς Ελλάδας για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Μάλιστα δεν κρύφτηκε γιατί νόμιζε ότι πέρασε το 24ωρο του Αυτοφώρου – προφανώς δεν ήξερε τι σημαίνει ποινική δίωξη και εσχάτη προδοσία – και αναρωτιότανε τι τον θέλει η Αστυνομία. Αποτέλεσμα μια δήλωση μεταμέλειας που φυσικά συντάχθηκε από τον δικηγόρο του  γιατί φράσεις όπως «ατελείς λεκτικές υπερβολές» ή «θυμική έξαρση» μάλλον ο ίδιος θα θέλει μετάφραση για να τις καταλάβει.

Ως εδώ η ιστορία ίσως και να έχει και λίγο πλάκα. Αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για μια ιστορία στην οποία με τον πιο βρώμικο τρόπο η Χρυσή Αυγή και όσοι συναγελάζονται μαζί της προσπάθησαν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Μπορεί φυσικά να απέδειξαν ότι είναι ταυτόχρονα τόσο επικίνδυνοι όσο και γελοίοι αλλά η ιστορία αυτή πρέπει να προβληματίσει και το πολιτικό σκηνικό αλλά και όλους εμάς και να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Τα όσα είπε εκείνη την ημέρα στη Βουλή ήταν προσχεδιασμένα από το ίδιο του το κόμμα. Όπως προσχεδιασμένη ήταν και η άμεση διαγραφή του όταν αντιλήφθηκαν ότι απειλούνται πλέον  όλοι, όπως το ίδιο προσχεδιασμένη ήταν η καπηλεία της ευαισθησίας και της αγωνίας και των χιλιάδων που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Το χειρότερο όμως απ΄ όλα είναι το θράσος να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στο όποιο βρώμικο παιχνίδι ήθελαν να στήσουν.

Η υποκρισία από όλο το πολιτικό σύστημα μπορεί να περισσεύει για τα όσα διατυμπανίζουν περί υπεράσπισης της δημοκρατίας. Πρέπει όμως όλοι αυτοί οι ανόητοι νεοχουντοφασισταίοι να καταλάβουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς και ούτε πρόκειται να έχουν.

Και κυρίως ότι οι ΕΔ έχουν πολύ πιο σοβαρό ρόλο να επιτελέσουν για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας με τους Τούρκους γείτονες ολοένα και πιο προκλητικούς. Κάτι άλλωστε που το ξεκαθάρισε και από την πρώτη στιγμή με ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Οι ΕΔ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζουν μαζί της όπως φυσικά και η δημοκρατία για την οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να την επικαλούνται για τα λάθη του πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεων. Ο μόνος που μπορεί και θα το κάνει όταν το κρίνει είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ