Μπήκαν οι υπογραφές για τις προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ – Ακολουθούν ΕΠΟΠ

ΟΒΑ

Θέμα ημερών είναι πλέον η προκήρυξη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Armynow.gr  και σύμφωνα πλέον με την απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων (ΟΒΑ) κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών ετών, ορίζεται ως εξής:

• 1200 για τον Στρατό Ξηράς
• 400 για το Πολεμικό Ναυτικό
• 400 για την Πολεμική Αεροπορία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τις επιτακτικές ανάγκες που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις σε προσωπικό, έτσι όλο αυτό το διάστημα πίεζε ώστε να προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης των ΟΒΑ.

Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία, ενώ η αμοιβή τους φτάνει περίπου τα 1.000 ευρώ τον μήνα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μάλιστα προώθησε ρύθμιση προκειμένου οι ΟΒΑ που κατατάσσονται εκ νέου και να έχουν και οικονομικό κίνητρο, αφού θα ανέβουν μισθολογική κλίμακα. Οι ΟΒΑ συνήθως προσλαμβάνονται με την ίδια ειδικότητα που είχαν και όταν έκαναν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοζάνη είχε προαναγγείλει ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξει προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ειδικές Δυνάμεις και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους  ΕΠΟΠ και τους ΟΒΑ είναι ότι οι πρώτοι υπηρετούν για επτά χρόνια και έπειτα έχουν δικαίωμα να μονιμοποιηθούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ