ΜΤΑ: Ο Καμμένος «άναψε κόκκινο». Τι έγινε

ΜΤΑ: «Άναψε κόκκινο» ο ΥΕΘΑ σε απόφαση που είχε πάρει το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ) για να τονώσει τα έσοδα του. Διαβάστε τι έγινε.

Αρνητικός ήταν ο Π. Καμμένος στην έγκριση ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ./Μ.Τ.Α. (η οποία έχει ληφθεί εδώ και δυο χρόνια) για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εκμίσθωση συνολικής εκτάσεως 82,610 στρεμμάτων, στην περιοχή Σκάλας Ωρωπού του Δήμου Ωρωπίων, Ιδιοκτησίας του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.)».

Το Μ.Τ.Α. είχε την ελπίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά για τα ακίνητα, να καταφέρει να ενισχύσει τα οικονομικά του με ένα ακίνητο το οποίο απασχολεί την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ από το 2012 αν όχι και νωρίτερα και ουσιαστικά κάθεται ανεκμετάλλευτο.

Από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ από την άλλη ζητήθηκε με μέριμνα του Δ.Σ./Μ.Τ.Α. να ληφθεί νέα απόφαση επί της σκοπιμότητας της συνέχισης της διαδικασίας, με ή άνευ δημόσιου διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του υπόψη αγροτεμαχίου

Η εν λόγω απόφαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Α. ζητήθηκε από το ΥΠΕΘΑ να ληφθεί με γνώμονα, εάν η υπόψη έκταση του αγροτεμαχίου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εκμετάλλευση, η οποία συνδυάζεται με ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή ή όχι, καθόσον τα ακίνητα που ανήκουν σε ΝΠΔΔ ή που τελούν υπό τη διαχείρισή τους, εκμισθώνονται, κατά κανόνα, [και με εξαίρεση τις περιοριστικά αναφερόμενες στο άρθρο 39 του ΠΔ715/79 για άνευ διαγωνισμού εκμισθώσεις], με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ύστερα από απόφαση του διοικούντος αυτού οργάνου.

Εξαιρετικώς όμως, αναφέρει η απόφαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 38 του ΠΔ715/79, στη περίπτωση που η υπό εκμίσθωση έκταση του αγροτεμαχίου, ιδιοκτησίας Μ.Τ.Α., πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εκμετάλλευση, η οποία συνδυάζεται με ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, για την ανοικοδόμησή του, ίδρυση εγκαταστάσεων κλπ, τότε η συναπτόμενη εκμίσθωση γίνεται πάντοτε με δημόσιο διαγωνισμό (ήτοι σε καμία περίπτωση με άνευ διαγωνισμού διαδικασία, όπως η διαπραγμάτευση, η οποία δεν έχει συγκεκριμένο πλαίσιο διαδικασίας σε σύγκριση με τον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό βάσει του ΠΔ.715/1979) και δύναται να υπερβαίνει σε διάρκεια τα δώδεκα (12) έτη (βάσει των διατάξεων των ΠΔ 715/79 και ΠΔ.34/1995), εφόσον έχει προηγηθεί σχετική προς τούτο απόφαση του διοικούντος το Μ.Τ.Α. οργάνου, και έχει, επιπροσθέτως, εγκριθεί αυτή από τον εποπτεύοντα το εν λόγω ΝΠ Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ