ΜΤΝ: Απάντηση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Το ΜΤΝ απάντησε στο αίτημα της ΕΑΑΝ για μηνιαίο μέρισμα από το πλεόνασμα του Π/Υ 2017 του Ταμείου (ΜΤΝ)ως οικονομική ενίσχυση.

Τον Δεκέμβριο η ΕΑΑΝ είχε ζητήσει από το ΜΤΝ να εξετάσει την δυνατότητα να δοθεί στους μερισματούχους του Μ.Τ.Ν. ένα μηνιαίο μέρισμα από το πλεόνασμα του Π/Υ 2017 του Ταμείου ως οικονομική ενίσχυση.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:ΕΑΑΝ: Μηνιαίο μέρισμα από το πλεόνασμα του ΜΤΝ


Όπως μάλιστα τόνιζε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού «Το Μ.Τ.Ν. με την χρηστή διοίκησή του, ειδικά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και με τις περικοπές μέχρι 70% που υπέστησαν οι Απόστρατοι στο Μέρισμα και στο ΕΚΟΕΜΝ, κατέστη ένα υγιές Ταμείο με ετήσιο θετικό ισολογισμό, και μάλιστα έχει καλύψει και τις απώλειες λόγω του P.S.I.»

Η ώρα της απάντησης ήρθε και είναι αρνητική.

Το ΜΤΝ λέει στην ΕΑΑΝ πως για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πρέπει να θωρακίζεται με ισχυρά αποθεματικά και καθώς το δημοσιονομικό περιβάλλον εντος του οποίου καλείται να λειτουργήσει παραμένει ευμετάβλητο δεν κρίνεται σκόπιμη η χορήγηση έκτακτων παροχών.

Μάλιστα το ΜΤΝ λέει πως μια τέτοια παροχή θα έπρεπε να έχει διακλαδικό χαρακτήρα και έγκριση του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου.

Η απάντηση του ΜΤΝ όπως είναι φυσικό έγινε δεκτή με απογοήτευση ενώ τώρα γεννιέται και μια νέα αγωνία. Αν δηλαδή υπάρχει διασφάλιση πως τα πλεονάσματα του ΜΤΝ δεν θα τα πάρει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να τα χρησιμοποιήσει για άλλες άσχετες ανάγκες.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ