Ναυτικοί Δόκιμοι: Στα χέρια τους Απάτσι και Χάμερ – Τι έκανε ο Αρχηγός της Σχολής

Ναυτικοί Δόκιμοι: Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων πήρε γεύση Στρατού Ξηράς και όπως φαίνεται οι μελλοντικοί κυριάρχοι των θαλασσών γοητεύτηκαν από τα ελικόπτερα Απάτσι.

 

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι Ναυτικοί Δόκιμοι της IVης Τάξης επισκέφθηκαν την έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

Ενημερώθηκαν επίσης, για την αποστολή του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

Επίσης βρέθηκαν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1 ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ – ΛΑΧΑΝΑ»), όπου έμαθαν για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

ΣΝΔ Απάτσι

 
 

Τέλος πήγαν στην  έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ «ΜΟΡΑΒΑΣ»), όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων της Ταξιαρχίας, από τον Αρχηγό της Σχολής.

ΣΝΔ
 

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων υπήρξε και παραμένει το κύτταρο της συστηματικής εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) των υποψηφίων Αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το 1968 η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αναγορεύθηκε σε Ανωτάτη Σχολή και το 2003/2005 εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.

Από τότε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς ηγήτορες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού μας, συντηρώντας άσβεστες και μεταδίδοντας αναλλοίωτες τις ευγενείς παραδόσεις του Π.Ν. και του Ελληνικού Έθνους.
 

Η ΣΝΔ, μέσα από τη μακρόχρονη ιστορία της, ανέδειξε ηγέτες που ξεπέρασαν τα όρια του Ναυτικού και αναδείχθηκαν ως ιδιαίτερες φυσιογνωμίες.

Φυσιογνωμίες, οι οποίες, με την επιστημονική τους κατάρτιση και τα ηγετικά προσόντα, που καλλιέργησαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έγιναν άξιοι συνεχιστές μιας ιστορίας χιλιετιών, η οποία δίνει στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας το δικαίωμα να καυχάται, ότι ουδέποτε υπέστειλε τις Σημαίες.

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ