Ναρκαλιευτικό «ΠΗΝΕΙΟΣ»: Το ΓΕΝ τίμησε τη μνήμη των αδικοχαμένων ναυτικών

Εκδήλωση για την 73η επέτειο βύθισης του ναρκαλιευτικού ΠΗΝΕΙΟΣ στη Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Διοικητή Διοίκησης Ναρκοπολέμου, πλοίαρχο Δ. Γούναρη

 

Η 73η επέτειος της βύθισης του ναρκαλιευτικού ΠΗΝΕΙΟΣ που αποτέλεσε την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στις μεταπολεμικές επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, τιμήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Στην τελετή παρέστη ο διοικητής Διοίκησης Ναρκοπολέμου, πλοίαρχος Δ. Γούναρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη.

Στις 24 Οκτωβρίου 1945 μία ομάδα Ναρκαλιευτικών εκτελούσε επιχείρηση ναρκαλιείας δυτικά της Πρέβεζας, καθαρίζοντας το ναρκοπέδιο «ΦΕΡΕΤΡΟ», όπως το αποκαλούσαν λόγω του σχήματός του. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το Ναρκαλιευτικό ΠΗΝΕΙΟΣ προσέκρουσε σε νάρκη, με αποτέλεσμα να παρασύρει στο θάνατο τους 22 από τους 23 άνδρες του πληρώματος. Το δυστύχημα του ΠΗΝΕΙΟΣ αποτέλεσε την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στις μεταπολεμικές επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΠΗΝΕΙΟΣΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΠΗΝΕΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΥΘΙΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ

 

Πηγή φώτο: prevezatoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ