Ποιός φώναξε το ΝΑΤΟ να περιπολεί στο Αιγαίο; (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Εμάς μας κάλεσαν στο Αιγαίο λέει το ΝΑΤΟ , και μέχρι εδώ τίποτα το καινούργιο. Το ενδιαφέρον όμως είναι ποιοι το κάλεσαν και με ποιά σειρά;

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είχε προκαλέσει αντιπαράθεση όταν ανακοινώθηκε. Στην συνέχεια όμως την συνηθίσαμε. Και μάλλον την ξεχάσαμε και όλας. Η Αθήνα κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία υποστήριξε κάποια στιγμή πως η παρουσία του θα …κατέγραφε την τουρκική προκλητικότητα, πράγμα προφανώς άτοπο. Αφού το ΝΑΤΟ κατα κανόνα δεν κάνει τον διαιτητή ανάμεσα σε χώρες – μέλη του.

Επίσης η Ελλάδα άφησε πολλές φορές να φανεί πως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα κατ΄αρχήν δικό της αίτημα για να δουν όλοι τις πράγματι υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται απο το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στην θάλασσα για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές όταν ναυαγούν στα παγωμένα νερά τoυ Αιγαίου εξαθλιωμένοι άνθρωποι, θύματα των δουλεμπόρων.

Άλλο ένα άτοπο σενάριο. Προφανώς.

Κάποιοι όμως απο καιρό έλεγαν πως το ΝΑΤΟ ήρθε στο Αιγαίο όχι για να μας καμαρώσει αλλά για να σταματήσει ή εστω να περιορίσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα απο πιθανά και απίθανα μέρη του πλανήτη και στην συνέχεια αφού «λιάζονται», «εξαφανίζονται» και επανεμφανίζονται στην κεντρική Ευρώπη. Ήρθε δηλαδή γιατί έβλεπαν πως μόνοι μας δεν μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Επειδή λοιπόν προφανώς αυτό το «μαγικό» με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να φτάνουν στην πόρτα τους δεν το διασκέδασαν καθόλου στην κεντρική Ευρώπη πήραν μέτρα.  Πιθανότατα αυτό εξηγεί οτι το ΝΑΤΟ στην επίσημη σελίδα του λέει ξεκάθαρα πως κλήθηκε (κατα σειρά) απο την Γερμανία (πρώτη), την Ελλάδα (δεύτερη) και την Τουρκία (τρίτη) στο Αιγαίο.

%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf

Παράλληλα το ΝΑΤΟ με την δράση του και στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας ελπίζει να περιορίσει και άλλο τις ροές.

Για να δείτε όλη την δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και όχι μόνο, πλοηγθείτε στον χάρτη.


Explore this interactive map to learn more about NATO, how the Alliance works and how it responds to today’s security challenges

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ