Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το Πολεμικό Ναυτικό με την συμμετοχή της ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ ο Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ.

Η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ με πλήρωμα τους Προσκόπους Σαρωνικού πραγματοποίησε πλου ενώ τιμές αποδόθηκαν από αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία Ηρώων.Συμμετείχαν οι ερμηνευτές Π. Πετράκης και της Τ. Τρύπη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Σαλαμίνας.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Οι απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο του 480 πΧ, με την διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί σημείο καμπής των Μηδικών πολέμων.

Ο ενωμένος ελληνικός Στόλος καταφέρνει να νικήσει τους υπεράριθμους Πέρσες, ελευθερώνοντας την Ελλάδα και σώζοντας την Ευρώπη από τον ασιατικό δεσποτισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Πολλοί δε καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί την γενέθλια ημέρα της Δύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ