Ναύαρχος Χρηστίδης: «Συζητάμε το πότε θα γίνει κρίση με την Τουρκία!»

Την ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο μέλλον εκφράζει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης.

 

 

«Δεν συζητάμε αν θα γίνει κρίση. Συζητάμε το πότε θα γίνει κρίση με την Τουρκία». Με τα λόγια αυτά ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου για την κλιμάκωση της έντασης που αναμένει να επιδιώξει η Άγκυρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως τόνισε ο Κ. Χρηστίδης: «Δεν θα εκπλαγώ αν θα δω έρευνες στην ΑΟΖ νοτιανατολικά. Ούτε θα εκπλαγώ αν θα δω κάτι παραπάνω από αυτό».

Μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, εκτίμησε ότι μια κρίση με την Τουρκία δεν είναι θέμα προς συζήτηση αλλά είναι δεδομένη ότι θα συμβεί. Άλλωστε όπως σημείωσε ο Ερντογάν «έχει προετοιμάσει εδώ και καιρό το ναυτικό του. Το έχει έτοιμο».

Ενώ διαχωρίζει τη στάση που πιθανά θα κρατήσει η Τουρκία στο Αιγαίο με την επιχείρηση που διεξάγουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν. Ωστόσο όπως υπογράμμισε αυτό που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη ανάπτυξη που έχει η τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, η οποία μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην υποστήριξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ