Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Θέμα χρόνου το ναυάγιο

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά περνάνε δραματικές ώρες και μετράνε ανάποδα τον χρόνο για τον Απρίλιο ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να σπάσει το ναυπηγείο σε δυο κομμάτια.

Τα μαύρα μαντάτα και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που όλοι, πλην της κυβέρνησης, έβλεπαν να έρχονται δυστυχώς έφτασε η ώρα να επιβεβαιωθούν.

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά απο εκεί που πριν λίγους μήνες υπήρχε η ελπίδα πως μπορούν να επιβιώσουν, να κάνουν το θαύμα και να γράψουν νέες χρυσές σελίδες κατασκευής ελληνικών πλοίων τώρα βρίσκονται και πάλι στο σημείο μηδέν.

Είχε υπάρξει βέβαια και μια δήλωση του Δημήτρη Βίτσα, που είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους κατα την επίσκεψη του τον Δεκέμβριο στον χώρο όταν ο ΑΝΥΕΘΑ, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τόνισε, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι τα Ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά, σημειώνοντας πως με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και με τις υπό εξέλιξη εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού, είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων και η λειτουργία του Ναυπηγείου έως και τον Απρίλιο του 2017.

 

Οι περισσότεροι όμως δεν ήθελαν να πιστέψουν αυτό που άκουγαν τα αυτιά τους και είχαν την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα βρεί ένα τρόπο και την δική τους αξιοπρέπεια να εξασφαλίσει και να χρησιμοποιήσει τα ναυπηγεία προς όφελος της οικονομίας του τόπου.

Δυστυχώς οι επαφές των εργαζομένων με όλους τους συναρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους δείχνουν πως τελικά έπρεπε να είχαν απο τότε αποδεχτεί την άσχημη μοίρα που φαινόταν να έρχεται για τον άλλοτε κραταιό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Όπως διαφαίνεται λοιπόν και σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνδικαλιστών του ναυπηγείου που είχαν σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη οι προθέσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ναυπηγεία έχουν να κάνουν με εκκαθάριση εν λειτουργία του Σκαραμαγκά και τον διαχωρισμό – διάσπαση του χώρου σε στρατιωτικό και εμπορικό.

Οι εργαζόμενοι που βλέπουν πως πρέπει τώρα και για το επόμενο διάστημα να αγωνιστούν σκληρά και με ένταση και πάθος για να γλιτώσουν τα χειρότερα μετά απο αυτές τις τραγικές εξελίξεις αποφάσισαν μάλιστα να προχωρήσουν νωρίτερα και στην εκλογή νέων εκπροσώπων τους για να προετοιμαστούν έγκαιρα αφού όλα δείχνουν πως θα αναγκαστούν να έχουν ένα δύσκολο κύκλο κινητοποιήσεων μπροστά τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ