Νεα εμπλοκή στην Πολεμική Αεροπορία με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος!

Απο καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η Πολεμική Αεροπορία. Οι μέρες τρέχουν και ο σημαντικός διαγωνισμός για το νέο ΝΑΣΕ πήρε νέα παράταση.

Το σημαντικό πρόγραμμα του νέου ΝΑΣΕ (ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ) που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί απο το 2016 σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες απο την Πολεμική Αεροπορία πάει πάλι πίσω.

Ο λόγος είναι απλός. Υπάρχει όπως φαίνεται δυσθυμία απο την μεριά των εταιρειών  για συνεργασία με την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα; Αυτό που κομψά λέει η παράταση του διαγωνισμού ή ορθότερα η παράταση για την  καταληκτική ημερομηνία υποβολής παρατηρήσεων για τη δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για την διαδικασία με αντικείμενο την κατάρτιση των γενικών και ειδικών όρων του επικείμενου διαγωνισμού για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος (ΟΣ) Νέου (Εκπαιδευτικού) Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ), σύμφωνα με την Τεχνική Προδιαγραφή Ενόπλων Δυνάμεων ΠΕΔ-Α-00168 Έκδοση 2η/ 14-1-17 με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) και προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 02 Μαρτίου 2017, ημέρα Πέμπτη.

Η νέα ημερομηνία είναι η 07 Μαρτίου 2017, ημέρα Τρίτη.

Και ο λόγος όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση είναι απλά η απουσία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα ή όπως πιο διπλωματικά αναφέρει η ανακοίνωση: 

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της δημόσιας διαβούλευσης κρίθηκε απαραίτητη για την προσέλκυση ενδιαφέροντος και την εξάντληση των περιθωρίων επίτευξης ευρύτερης συμμετοχής και προκειμένου να δοθεί επιπλέον χρόνος για την υποβολή των παρατηρήσεων των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων και την κατάθεση αυτών ηλεκτρονικά, είτε μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ, είτε μέσω email της Υπηρεσίας.  

Σημειώνεται πως η Πολεμική Αεροπορία θέλει Δώδεκα (12) Αεροσκάφη (Α/Φ) ΝΑΣΕ με δικαίωμα προαίρεσης (option) για επιπλέον τέσσερα (4) αεροσκάφη. Το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να εξασκηθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέχρι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης θα αποκτηθούν:

  • Ένας προσομοιωτής πτήσεων
  • Ένα σύστημα εκπαίδευσης εδάφους
  • Επίγειος εξοπλισμός υποστήριξης
  • Υλικά αρχικής υποστήριξης
  • βιβλιογραφία.

Στον διαγωνισμό οι προσφορές θα πρέπει να έχουν και την εκπαίδευση του προσωπικού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ