Νέα κόντρα για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Τα πήγαινε – έλα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχουν ανάψει φωτιές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απάντηση του Πάνου Καμμένου χτύπησε με νεο καρφί.

Απάντηση που δεν ικανοποίησε τον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Πάνος Καμμένος για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την κατάθεση του σχεδίου πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27/1/2017 έως και τις 30/1/2017.

Επιπλέον του σχεδίου πτήσης ζήτησε και να κατατεθούν οι ενδιάμεσοι σταθμοί και η λίστα των επιβαινόντων αναλυτικά ανά ημέρα.

Στην απάντηση όμως όμως η λίστα επιβαινόντων έλειπε.

Όπως είναι φυσικό ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε να πέσει κάτω αυτή η έλλειψη και μέσω twitter έστρεψε τα βέλη του κατα του Πάνου Κάμμενου ο οποίος νωρίτερα απάντησε πως:

Το σχέδιο πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε (GULFSTREAM V S/N 678) είχε ως εξής:

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από την Ελλάδα (Α/Δ Ελευσίνας) με ώρα απογείωσης (Α/Γ) 15:40 UTC και προσγειώθηκε  στη Λισσαβώνα στις 19:50 UTC, με διάρκεια πτήσης 4,2 ώρες.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από την Πορτογαλία (αεροδρόμιο Λισσαβώνας) με ώρα απογείωσης 15:10 UTC και προσγειώθηκε στο Παρίσι στις 17:35 UTC, με διάρκεια πτήσης 2,4 ώρες.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Γαλλία (αεροδρόμιο Παρισιού) με ώρα απογείωσης 18:20 UTC και προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στις 21:20 UTC, με διάρκεια πτήσης 3,0 ώρες.

Η συνολική διάρκεια πτήσης του Κυβερνητικού αεροσκάφους για το ανωτέρω δρομολόγιο ήταν 9,6 ώρες.

Το συνολικό κόστος πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους για το εκτελεσθέν δρομολόγιο (Ελευσίνα – Λισσαβώνα, Λισσαβώνα – Παρίσι και Παρίσι – Ελευσίνα), ανέρχεται σε  25.462,94 € και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης – διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λοιπά ζητήματα που τίθενται στην ερώτησή σας εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ.

Τέλος οφείλω να σας επισημάνω ότι, η παρούσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κυβερνητικά μέσα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και όχι όπως κατά το παρελθόν οπότε, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, είχαν χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις των Υπουργών για διακοπές σε νησιά ή συγγενικών προσώπων πρωθυπουργών σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για ραντεβού με επιχειρηματίες αμφιβόλου αξιοπιστίας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ