Γιατί πάει ο Νίκος Κοτζιάς στις Η.Π.Α.;

Ο Νίκος Κοτζιάς πάει στην Αμερική και όπως φαίνεται οι σχέσεις Ελλάδας – Η.Π.Α. με την διοίκηση Τράμπ ξαναρχίζουν απο μηδενική βάση.

Ταξίδια, συναντήσεις και επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα απο την ελληνική κυβέρνηση με την νέα διοίκηση Τράμπ φαίνεται πως πάνε στον βρόντο και η καταχρεωμένη χώρα μας θα πρέπει να ξαναδαπανήσει χρόνο και χρήμα.

Ο λόγος σχετίζεται βέβαια με τις αποκαλύψεις για τους δεσμούς του πρώην δεξιού χεριού του Ντόναλντ Τράμπ με την Τουρκία (και την αντικατάσταση του) τις οποίες όμως δεν κατάλαβε κανένας Έλληνας αξιωματούχος.

Παρά τις επαφές πολλών Ελλήνων αξιωματούχων με πληθώρα στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τράμπ.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Το δεξί χέρι του Τραμπ δούλευε για την Τουρκία


Όπως και να έχει οι αποκαλύψεις και η πολιτική κρίση που ακολούθησε οδήγησαν στην αντικατάσταση του Φλιν και τώρα ο Νίκος Κοτζιάς πάει για δυο ημέρες στις Η.Π.Α. προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  Rex Tillerson, με τον νεο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Αντιστράτηγο ε.α. H. R. McMaster, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος – «κλειδί» για την Ελλάδα, με εκπροσώπους της αμερικανικής Κυβέρνησης, με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και με οργανώσεις της Ομογένειας.

Τι είπε ο Κοτζιάς για τον Φλιν

Ο Νίκος Κοτζιάς ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο κρατικό ΑΠΕ για τον Φλιν. Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών αύριο Τρίτη θα δει τον αντικαταστάτη του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε ήδη συναντήσει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν…
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ναι, μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης Τραμπ είχα συνάντηση με τον τέως Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, κ. Φλιν. Και στην Ουάσιγκτον, θα συναντήσω, την Τρίτη, για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον Αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ