Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Κατατίθεται από εβδομάδα – Τι θα γίνει με τους OBA

νομοσχεδιο υπεθα εμθ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Κατατίθεται από εβδομάδα στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Ωστόσο υπάρχει φόβος ανατροπής στο θέμα των ΟΒΑ.
 
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και να ξεκινήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ενώ προς ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα θα πάει μέσα στην εβδομάδα το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη όπου η Βουλή κλείνει λόγω Πάσχα.
Όπως δήλωσε άλλωστε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τα νομοσχέδια που εκκρεμούν θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.
Το νομοσχέδιο για το οποίο έχει γίνει πολύ συζήτηση και αφορά πολλούς τομείς της Εθνικής Άμυνας και το οποίο είχε τεθεί σε διαβούλευση επιχειρεί να λύσει θέματα τα οποία εκκρεμούσαν πάρα πολλά χρόνια όπως είναι κάποια ζητήματα των ΕΜΘ.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το armynow.net με κάθε επιφύλαξη, το ζήτημα της ρύθμισης που αφορά τους ΟΒΑ  με το οποίο προβλεπόταν να παραμείνουν ως επαγγελματίες τρία χρόνια ακόμα στο στράτευμα, δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο και μετατίθεται για αργότερα.
Να σημειωθεί ότι αντιρρήσεις για το οικονομικό κόστος της ρύθμισης για τους ΟΒΑ είχε εκφράσει το υπουργείο Οικονομικών, για το λόγο αυτό και συζητείται το ενδεχόμενο να βγει η συγκεκριμένη ρύθμιση από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι αντιδράσεις θα εκφραστούν επίσημα από την αντιπολίτευση και σε ποια σημεία του νομοσχεδίου.
Αυτός που έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του για το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ειδικά για το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ