Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Μπορούν όλοι να σχολιάσουν ή όχι;

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Αν και μπήκε στην δημόσια διαβούλευση και μάλιστα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε χρόνο εξπρές ο σχολιασμός του είναι επιλεκτικός. Τι συμβαίνει.

Δημόσια διαβούλευση κατα περίπτωση επιτρέπει το ΥΠΕΘΑ στο νομοσχέδιο του, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης.

Αρχικά το ίδιο το νομοσχέδιο αν και εμφανίζεται κανονικά στην σελίδα του «εξαφανίζεται» κατα περιόδους από την αρχική σελίδα του opengov!

Πρόβλημα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως η  δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου 2017, στις 18:45 και είναι ανοικτή σε σχόλια ως τις 12 Απριλίου 2017, 18:45.

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, σε Πασχαλινή περίοδο, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να πουν την γνώμη τους σε ελάχιστα θέματα.

Γιατί δυστυχώς ταυτόχρονα μια σειρά απο σημαντικά θέματα δεν μπορούν να σχολιαστούν αφού και αυτά «ανοιγοκλείνουν»!

Για παράδειγμα:

Η ρύθμιση για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού στο opengov δεν δέχεται σχολιασμό κάποιες στιγμές.

Νομοσχέδιο σχόλια

Τα ίδια ισχύουν και για την ρύθμιση για τα υποβρύχια που προβλέπει πως: «Επιπλέον των ανωτέρω, διατίθεται ποσό μέχρι 19,7 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των Υ/Β, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εν εξελίξει δοκιμές καθώς και για τη συντήρηση των συνοδών πλοίων δοκιμών των Υ/Β.».

Σχόλια δεν επιτρέπονται ούτε στην τροποποίηση του άρθρου 16 του ν.2439/1996.

Είναι η τροποποίηση που προβλέπει πως στο τέλος της παρ. 17 του άρθρου 16 του ν.2439/1996 (Α’ 219) προστίθεται τρίτο εδάφιο, ως εξής:

«Ομοίως εξαιρούνται από τις διατάξεις της ίδιας ως άνω παραγράφου οι πτυχιούχοι ΑΕΙ Αντισυνταγματάρχες και οι αντίστοιχοι των άλλων κλάδων των ΕΔ που προέρχονται από υπαξιωματικούς αποφοίτους Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών. Οι αξιωματικοί του προηγούμενου εδαφίου κρίνονται για προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου παραμονής της περίπτ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και, εάν κριθούν προακτέοι, προάγονται ανεξαρτήτως των λοιπών προϋποθέσεων.».

Νομοσχέδιο τροποποίηση

Τι αξία έχει λοιπόν να καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν μέσα από το opengov και την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης πράγματα για τα οποία όπως φαίνεται η γνώμη τους δεν απασχολεί την κυβέρνηση και γιατί ανοιγοκλείνει η διαβούλευση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ