Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας – Προσπάθειες να σωθεί το πλοίο

Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ

armynow.gr google news

Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετά τη σύγκρουση με εμπορικό πλοίο. Έχει μεταφερθεί το πλήρωμα.

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό από νωρίς το πρωί, μετά τη σύγκρουση του Ναρκοθηρευτικού Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με εμπορικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το πλοίο Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ του Πολεμικού Ναυτικού έχει πάρει κλίση, καθώς η πρύμνη του έχει κοπεί και κινδυνεύει να βυθιστεί, ωστόσο πριν λίγο ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Όσον αφορά το πλήρωμα υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο, ενώ και τα 27 μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το τεράστιο εμπορικό πλοίο πορτογαλικής σημαίας που μετέφερε κοντέινερ, όπως έβγαινε από το λιμάνι της COSCO έπεσε πάνω στο Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Η ταυτότητα του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Διαστάσεις: 60/10/3,4 μέτρα

Εκτόπισμα: 750 τόν.

Πρόωση: 2 MTU 8V 396 74K 1080HP (805KW)Diesel βοηθητική 1 MTU8V396 74K765HP(570KW),2 έλικες, 1 προωθητής πρώρας (bow thruster) Ηλεκτρομηχανές 3 MTU6R183 TE52 200KW

Ταχύτητα: 15 κόμβοι

Πλήρωμα: 45

Οπλισμός: 1 πυροβόλο 30mm, 2 πολυβόλa 7,62χιλ

Συστήματα Εντοπισμού ναρκών: 2 υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα οχήματα PAP 104/105, και 2 υποβρύχια οχήματα PLUTOPLUSΣυστήματα Μηχανικής Ναρκαλιείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ