Ντροπή να παίρνουν οι Αρχηγοί 2.000 ευρώ!

Κεραυνοί κατά της κυβέρνησης για τους μισθούς που παίρνουν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων σε τηλεοπτική συνέντευξη για τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

Οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», όσοι παίρνουν αποφάσεις, είναι σε πίεση και έχουν ευθύνες πρέπει να έχουν μια σχέση με την πολιτεία που να τους ανταποδίσει όσα προσφέρουν.

Αυτό ήταν το νόημα της σημερινής τοποθέτησης του επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ όπου χαρακτήρισε ντροπή να παίρνουν 2.000 ευρώ οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε έναν απλό κρατικό λειτουργό ο οποίος μπορεί να κάνει και ενα διάλειμμα, όπως είπε, και στους ανθρώπους που είναι στην «πρώτη γραμμή» των αποφάσεων.

Και για αυτό ζήτησε απο την κυβέρνηση να υπάρξει μια συνολικά αναθεώρηση της πολιτικής αμοιβών και ανταμοιβών στο δημόσιο.

Ο ίδιος μάλιστα, σε απάντηση σχετικού σχολίου, παραδέχτηκε πως όσα λέει μπορεί να ακούγονται ως αντιδημοφιλή στο εκλογικό σώμα, όμως, σημείωσε προτιμάει να λέει την αλήθεια.

Η τοποθέτηση αυτή πάντως έχει μια σημασία για την κυβέρνηση και το τι θα πράξει στην Βουλή αφού η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει στις αρχές του 2017 το νέο ειδικό μισθολόγιο.

Δεν το έχει κάνει ακόμα και όπως φαίνεται αν θέλει να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της θα βρεί σύμμαχο άλλο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης ώστε αυξάνοντας τους μισθούς των Αρχηγών να συμπαρασύρει και όλους τους άλλους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ