Νυχτερινή αποζημίωση: «Μπαλάκι» η ΚΥΑ από το ΥΠΕΘΑ στο ΥΠΟΙΚ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για ακόμα μία φορά ήρθε στη Βουλή το θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης των στρατιωτικών. Διαβάστε την απάντηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στις καλένδες για ακόμα μία φορά το θέμα της αποζημίωσης στρατιωτικών για τη νυχτερινή εργασία τους, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι προωθείται άμεσα νεώτερο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να ξεκινήσει μια προσπάθεια ρύθμισης του θέματος. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών που εδώ και καιρό το απορρίπτει.

Το θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας. Όπως γνωστοποίησε για το θέμα ο ΥΕΘΑ: «Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση νεότερου σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), προκειμένου να εκκινήσει εκ νέου άλλη μία προσπάθεια ρύθμισης του θέματος».

O κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε πως «το γεγονός ότι δεν έχει εισέτι εκδοθεί η οικεία ΚΥΑ, μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών, οφείλεται στις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) των ετών 2019-2022».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ΥΠΕΘΑ είχε διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο ΚΥΑ, αναφορικά με τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό. Ωστόσο, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι η άμεση προώθηση νεότερου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να εκκινήσει, εκ νέου, άλλη μία προσπάθεια ρύθμισης του θέματος», ανέφερε.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι:

– Η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

– Σύμφωνα με τον ν.4472/2017 και ειδικότερα με την παράγραφο Δ’ του άρθρου 127 αυτού, προβλέπεται η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιοτυπία των συνθηκών, υπό τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προσφέρουν εργασία και κατά τις νυκτερινές ώρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ